Üzleti tippek

Fejlesztések a Musashinál

Terv szerint haladnak az újabb termékek jövő évi gyártását előkészítő (eurós) beruházások a Musashi Hungary Ipari Kft.-nél. Így további 10%-kal nőhet a jelenleg 330 fős cég alkalmazottainak száma - mondta el Nagy András.

Az új beruházással lehetővé válik, hogy megkezdhessék az Audikhoz készülő új típusú gömbcsuklók, valamint technikai módosításokon átesett alumínium lengőkarok gyártását. A továbbfejlesztett terméket az autó menettulajdonságainak figyelembe vételével, a futásteljesítmények tapasztalatai alapján alakították ki. A tervek szerint 2008-tól már csak az új típusú lengőkart gyártják majd, addig folyamatosan alakul át a régi és az új aránya.

Az idén az Audi számára kétszer annyi gömbcsukló készül, mint tavaly, így kihasználják a gömbcsukló gyártósor teljes, 600 ezres éves kapacitását.

Az elmúlt három évben végrehajtott fejlesztések eredményeként a cég tavalyi árbevétele kétmillió euróval haladta meg a tervezettet.

A japán anyacég által 2000-ben alapított s a tömegtermelést 2002-ben megkezdő társaság négymillió eurós beruházásba fogott 2003-ban, amikor csupán a FIAT számára gyártott vezérműtengelyeket, illetve az Audinak gömbcsuklókat. Ezt követően 2004-ben vezérműtengely gyártó sort telepítettek a gyárban, a Daimler-Chrysler konszernnel kötött megállapodás eredményeként, és augusztusra készült el a gépsorokkal együtt több mint 7,5 millió euróba kerülő új, háromezer négyzetméteres csarnokrész, amelynek felében raktár létesült, a másik részében pedig az Audi számára az alumínium lengőkarok készülnek. A jelentős létszámbővülés miatt a szociális helyiségeket, öltözőket, zuhanyzókat is az új épületszárnyban alakították ki.

A jelenlegi beruházás belső átépítésekkel járó munkái nem zavarják a termelést, mert azt az augusztus első felében tervezett leállásra időzítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik