Üzleti tippek

Plato: újabb lépés a kiscégek irányába

A 2003-ban indult Plato program kis- és középvállalkozásokra összpontosít. A résztvevő társaságok megbízott vezetői 2 éves periódusra kötelezettséget vállalnak arra, hogy havi rendszerességgel szakmai tanácsadással, szakértői előadásokkal, tréningekkel, kontaktnapok és szemináriumok szervezésével segítik tagjaik üzleti tevékenységét.

A kis- és középvállalkozóknak szóló kezdeményezések célja az egyes vállalkozások közötti, valamint a független szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel való együttműködés elősegítése. A Plato Magyarország egy dinamikusan fejlődő széles Európai hálózat része, amelynek több mint 8000 kis- és középvállalkozás és 500 anyacég a tagja Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Dániában, Szlovéniában, Franciaországban és Finnországban. A teljes egészében flamand felügyelet alatt álló program Magyarországon 2003 januárjában indult 3 megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg) részvételével, ahol a fő koordinátori feladatokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara látta és látja el ma is.

A program alapvetően a megyénként kiválasztott kkv-ügyfelek 1-1 csoportjának támogatásáról, szakmai koordinációjáról, együttes gondolkodásról és tapasztalatcseréről szól, az összejövetelek témakörét éppen ezért napjaink gazdasági kérdései és kihívásai képezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik