Üzleti tippek

Lapot vett Gorbacsov

admin
admin

2006. 06. 07. 18:40

Egy üzletemberrel közösen megvásárolta a Novaja Gazeta című orosz ellenzéki újság részvényeinek 49 százalékát Mihail Gorbacsov, az egykori Szovjetunió elnöke.

Gorbacsov szerdán jelentette be, hogy Alekszandr Lebegyev dúsgazdag üzletember-képviselővel együtt vették meg a hetente kétszer megjelenő ellenzéki újság részvényeinek majdnem a felét. A részvények 51 százaléka, vagyis többsége azonban továbbra is a szerkesztőség tulajdonában marad. Gorbacsov szerint így a Novaja Gazeta megtartja kreatív jellegét, és továbbra sem feledkezik meg a vélemények sokféleségétől.

Hangoztatta azt is: társával nem óhajtja a lapot saját igényeihez, nézeteihez igazítani. Dmitrij Muratov, a lap főszerkesztője ugyancsak úgy vélte, hogy Gorbacsovnak, aki még a szovjet időben a sajtószabadság megteremtésének élharcososa volt, és a korrupció kérlelhetetlen ellenségének számító Lebegyevnek beszállása az újság tulajdonlásába nem csorbít a szerkesztőség függetlenségén.

A Novaja Gazeta egyebek között a korrupciós ügyek felgöngyölítésével és a csecsenföldi eseményekkel kapcsolatos írásaival vált közkedveltté. Gorbacsov szerint a lapot szeretnék hetente háromszor, majd naponta megjelentetni, 2007-től pedig új, nagyobb formátumban kiadni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.