Üzleti tippek

Digitális televízió és folyamatos internet-kapcsolat a TVnet-től

admin
admin

2006. 06. 07. 00:00

2006. június 7., Budapest – Az immár hetedszer „kifutó” Internethajó utasai Budapesten az elsők között próbálhatják ki a közeljövő várva-várt hírnökét, a digitális televíziót (IP TV), amelyet a TVnet Kft. mutat b

„Mi volt, s mi lesz?” címmel a múlt eredményeire és a jövő terveire utal a hetedik Internethajó szlogenje. Az infokommunikációs piac egyik legjelentősebb rendezvényének főtámogatója idén a TVnet. A cég – az Internethajó életében először – biztosít folyamatos internetelérést a június 8-i neves eseményen, ahol a TVnet Internet Café-ban bárki a világhálóra kapcsolódhat. A szolgáltató ezen kívül bemutatja legújabb, a közeljövő egyik, várhatóan legnagyobb technikai nóvumát: a digitális televíziózást. A rendezvény közel ötszáz résztvevője így az elsők között pillanthat be az IP TV világába.

A TVnet az alternatív internetszolgáltatók közül elsőként, 2006 augusztusától nyújt digitális TV szolgáltatást – 10 csatornás kísérleti adásban, 100 ügyfele számára.

A TVnet a két szolgáltatásához 10 Mbit/sec sebességet – 2 Mbit/sec-et a TVnet Internet Café, és 8 Mbit/sec-et az IP TV számára – biztosít az Internethajón.

A digitális televízió világa

Az európai távközlési piac következő éveinek és fejlődési tendenciájának előreláthatóan meghatározó trendje a DSL technológiára épülő digitális televíziózás (IP TV), valamint a triple play rendszerek kialakítása és elindítása. Az IP TV személyre szabott televíziózást jelent, és az egyéni műsorszerkesztés, -tárolás lehetőségét kínálja az előfizetők számára. Segítségével a kiválasztott műsorok bármikor, külön rögzítő eszközök nélkül (pl. videokazetta, dvd) nézhetők meg.

Az IP TV alapjait az ADSL 3G bevezetése tette lehetővé, hiszen a szélessávú internetelérés kiváló alapot biztosít a digitális televíziózáshoz, és a triple play technikai hátterének bázisát teremti meg. A triple play olyan távközlés-technológiai megoldás, amely három szolgáltatást – hangot, adatot és képet, vagyis telefont, internetet és televíziót – nyújt egy vonalon, egy szolgáltatótól, egy csomagban. A TVnet februárban lépett a nyilvánosság elé új, harmadik generációs internetszolgáltatásának, az ADSL 3G-nek elindításával, és ezzel egyidőben megkezdte a triple play tesztelését is.

Az Internethajó a magyar információs társadalom építését monitorozó rendezvény, helyzetjelentéseket és szándékokat, programokat és célokat bemutató fórum, amely a szélesebb közvéleményt is tájékoztatni kívánja céljairól és eredményeiről. Résztvevői a hazai információs szektor meghatározó piaci, társadalmi, tudományos, kormányzati és nemzetközi szervezeteinek képviselői. A 7. Internethajó témakörei a következők:
– a magyar információs társadalom helyzete és jövője,
– infokommunikációs helyzetkép (távközlés, hírközlés, internetszolgáltatás),
– elektronikus infoszabadság,
– internet boom a hazai elektronikus kereskedelemben,
– magyar innováció és tudásexport az informatikában,
– üzleti, közszolgálati és kulturális tartalomszolgáltatás az interneten.

###

TVnet Kft. (www.tvnet.hu; www.adsl3g.hu):
A TVnet Kft. 1994 októberében alakult azzal a céllal, hogy a kábeltelevíziós hálózaton keresztül adatátviteli szolgáltatásokat biztosítson. Az Euroexpert 2004 augusztusa óta többségi tulajdonosa a TVnet Kft.-nek, amely a hazai internetes piac egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. Az új tulajdonos által végrehajtott célirányos átszervezésének köszönhetően, alig több mint egy évvel az átalakítás után a TVnet megháromszorozta előfizetőinek számát, duplájára növelte árbevételét, illetve jelentősen növelte földrajzi lefedettségét.
A TVnet 1996-ban elsőként indította el Kábelnet szolgáltatását egyéni és üzleti előfizetők számára. A cég szolgáltatásai között az ADSL, az ADSL 3G, a LAN, a TVfon, IP TV és a Kábelnet kiépítés is megtalálható. A TVnet értékesítési munkatársai az ügyfelek különleges igényeire, egyedi ajánlatokat is készítenek. A 24 órás telefonos ügyfélszolgálaton magasan képzett kollégák biztosítják a felmerült problémák gyors és szakszerű elhárítását.
A TVnet 2005-ös nettó árbevétele meghaladta az 1 milliárd forintot, ezzel a cég megduplázta előző éves forgalmát. Ügyfeleinek száma is dinamikusan nőtt: 2004-ben 8 534 TVnet előfizető volt, 2005 végére pedig a cég ügyfeleinek száma elérte a 14 800-at.

További információk:
TVnet Kft. B&D ComMedia Kommunikációs Iroda
Katona Phaedra, marketing igazgató Béres Anikó, ügyvezető igazgató
tel.: 999-45-68, 30/406-01-44 tel.: 201-2512
e-mail: phaedra.katona@tvnet.hu e-mail: aniko.beres@commedia.hu

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.