Üzleti tippek

Hajléktalanok a TV2 valóságshow-jában

„Az Ügy” címmel kétszer négyrészes dokumentumsorozat indul a TV2-n. A legtöbb szavazatot elérő szereplő sok pénzt kap.

A filmeken valóságos történeteket láthatnak a nézők, olyan szereplőkkel, akik társadalmi problémák megoldásáért dolgoznak: hátrányos helyzetű emberekért, krízishelyzetbe került társainkért, nehéz sorsú közösségek fejlesztéséért vagy akár azért, hogy társadalmunk civilizációs hibáira megoldást találjanak. A szereplőket, ügyeket, pályázat alapján független társadalmi zsűri választotta ki – áll a csatorna közleményében.

Június 6-án az első magyar hajléktalan-futballválogatottat, 13-án az életveszélyesen beteg gyermekek vágyait teljesítő alapítvány munkáját, 20-án a vágóhídtól megmentett beteg versenylovak „menhelyét”, 27-én pedig a fogyatékosok színházának társulatát ismerhetik meg a nézők.

A tévé előtt ülők ezúttal nem lesznek passzív nézői a történeteknek, hiszen segíteni tudják a szereplők áldozatos munkáját anélkül, hogy felállnának a fotelból: telefonos szavazással a nézők dönthetnek arról, hogy a négy hét során bemutatott szereplők, célok közül ki, melyik kapja a Magyar Telekom által felajánlott adományokat.

A legtöbb szavazatot szerzett film hőse 5 millió, a többi három film hőse 1-1 millió forint adományban részesül.

A szavazatok ára 200 forint, de a TV2 ígérete szerint ezt az összeget továbbítják annak a szervezetnek, amelyre a néző a szavazatát adta. Így – az összesen 16 millió forint elnyert adományon felül – a nézők adományaként ezek az összegek is segítik a filmeken látott célok megvalósítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik