Üzleti tippek

Miért csak az MTI tudósított a négypártiról?

Gyurcsány Ferenc környezetéből érkezett a javaslat, hogy az MTI-n keresztül valósuljon meg a négypárti vita sajtónyilvánossága – mondta Hock Zoltán, az MDF szóvivője a Magyar Nemzet kérdésére.

A csütörtöki MDF székházban tartott egyeztetésre a Magyar Távirati Iroda tudósítóján kívül nem engedtek be más újságírót. Ezzel a „félnyilvános” megoldással nem értett egyet sem Németh Péter, a Népszava, sem Szombathy Pál, a Magyar Hírlap főszerkesztője.

A Magyar Nemzet kérdésére Németh úgy nyilatkozott, hogy szerinte az MTI – egyébként jó – szakemberei nem abból a szempontból közelítették meg a tanácskozáson elhangzottakat, mint ahogyan egy napilap tette volna. Szombathy megérti Gyurcsány szempontjait, de, mint mondta, azok különböznek a Magyar Hírlapéitól. Kifejtette, így nem tudtak tájékoztatni az eseményről, csak lemásolni a nemzeti hírügynökség tudósítását. Szerinte ez a – se nem zárt, se nem nyilvános – megoldás, finoman szólva nem volt elegáns.

Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője sem örült ennek a megoldásnak, de mint mondta: „megbízom a nemzeti hírügynökségben. A világ minden táján előfordul, hogy csak bizonyos médiumokat engednek be egy-egy fontos eseményre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik