Üzleti tippek

Kelet felé terjeszkedne a Duna TV

A Duna Televízió kelet felé akar nyitni: Kelet-Európa, a Balkán és a széthullott Szovjetunió államait kívánják megcélozni - mondta el Cselényi László, a médium elnöke.

„Kelet felé akarunk nyitni, nem megtagadva az unión belüli szerepünket és az összeurópai értékeket, (…) egy olyan piacot (…) szeretnék megszerezni, amelyet mások eddig teljesen figyelmen kívül hagytak. Ez Kelet-Európa, a Balkán és a széthullott Szovjetunió államai” – mondta Cselényi László a tévé hosszabb távú célkitűzéseiről beszélve.

Hangsúlyozta: a médium továbbra is művészeti és kulturális televízió kíván maradni, emellett „szeretne olyan jószolgálati közvetítő lenni, amely megérteti a határon túli magyarokkal, hogy mindig a mindenkori magyar kormánnyal kell a kapcsolatot keresni”, a mindenkori magyar kormánnyal pedig azt: „nem lehet a határon túli magyarságot ciklikus bánatnak és várakozásnak kitenni”. Cselényi elmondta: szeretnék elérni, hogy „az Autonómia csatorna központi információs bázisa legyen az európai autonómiáknak, kisnépeknek és etnikumoknak”.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) csütörtökön hozott határoztában tíz évvel – 2006. június 27-től 2016. június 27-ig – hosszabbította meg a Duna Televízió Zrt. műsorszolgálati jogosultságának érvényességét. Cselényi László, a Népszabadság azon korábbi hírére reagálva, hogy a médiatörvény legújabb tervezetében szerepel olyan változat, amely szerint egyetlen közszolgálati műsorszolgáltató marad, azt mondta: nem örülne neki, és rossz megoldásnak tartaná, hogy a külön-külön működő Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Duna Televízió helyett egyetlen közszolgálati médium maradna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik