Üzleti tippek

Milliárdos bevétel a HostLogicnál

A HostLogic Kft. harmincszázalékos növekedéssel egymilliárd forintos árbevételt ért el tavaly, adózás utáni nyeresége meghaladta a 100 millió forintot. Az SAP vállalatirányítási rendszerbevezetéssel és tanácsadással foglalkozó informatikai cég a közelmúltban humánerőforrás- és ügyfélkapcsolat-kezelési megoldást fejlesztett ki a kis- és középvállalatok számára.

A vállalat nemzetközi projekteken is dolgozó szakemberei szerint a hazai közszféra jelentős lemaradásban van az üzleti életben bevált modellek hasznosítása terén, ezért egy harmadik fejlesztésen is dolgoznak, amely az önkormányzatok gazdálkodásának hatékonyabbá tételét szolgálja.

A vállalat 2001 óta minden évben hasonló mértékű, 30 százalékos növekedést ért el, és ugyanezt tervezzük az idei évre is – mondta Fárizs Péter, a HostLogic kereskedelmi és marketingigazgatója. A hazai kis- és középvállalatok körében jelentős sikereket ért el a cég SAP-alapú fejlesztése (Smart Enterprise), amely a bevétel 60 százalékát produkálja. Az idei terv megvalósításában már a két új üzletág is jelentős szerepet kap, mivel a kkv-szektor részéről jelentős az igény a számukra optimalizált, szolgáltatási formában igénybe vehető HR- és CRM-rendszerekre.

A kkv-k a gazdálkodásuk javításában két tényezőt tartanak fontosnak: teljes lefedettséget és iparági szaktudást igényelnek a vállalatirányítási rendszertől. Így ez a szegmens már Magyarországon is a komolyabb ERP-rendszerket igényli, azonban nehezen tudja megfizetni – mondta el Molnár Attila, az ERP-üzletág vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik