Üzleti tippek

Európai roma televízióhálózatot terveznek

admin
admin

2006. 05. 25. 08:26

Egyértelműen megfogalmazódott az önálló európai roma televízió létrehozásának ötlete a témában rendezett kétnapos budapesti konferencián; az elgondolást a konferencia kezdeményezője, a magyar kulturális tárca is támogatja.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának szerdai közleménye szerint a múlt pénteki és szombati tanácskozáson megfogalmazódott, hogy a 15 millió európai roma jogos igénye egy önálló televíziós hálózat létrehozása. A tanácskozás zárásaként munkacsoport alakult, amely úgy határozott, hogy 2006. június közepéig – a tapasztalatokat összegezve – elkészíti a televízió gyakorlati megvalósításának koncepcióját.

A kétnapos rendezvényt értékelve a szervezők szerint a televízió két pilléren alapulva, network-rendszerben valósulhat meg: egyrészt, az európai közszolgálati adók kisebbségi műsorszerkesztőségei, másrészt a már meglévő helyi európai roma televíziók összefogásával. A munkacsoport – a közlemény szerint – a televízió létrehozása mellett fontosnak tartja a pozitív romakép erősítését a közszolgálati és kereskedelmi médiumokban, ezért a televízió létrejöttéig érdemben kíván tenni azért, hogy a romák önmaguk határozhassák meg a róluk kialakítandó képet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.