Üzleti tippek

Záródik a kapu három gvop-s pályázatnál

Három gvop beruházás ösztönzési pályázat is napokon belül lezárul. Május 31-ig lehet még pályázatot leadni a regionális vállalati központok létesítéséhez, a feldolgozóipari beszállítók megerősítéséhez, valamint a klasztereknek nyújtott szolgáltatások fejlesztéséhez, írja a Világgazdaság.

A regionális vállalati központok létesítésének támogatására kiírt pályázat (GVOP-2006-1.1.2) célja az európai, különösképpen a kelet-közép-európai regionális hatáskörű vállalati szolgáltató központok magyarországi kialakítása és bővítése. A pályázatot 1,1 milliárd forint kerettel hirdették meg. A támogatott pályázatok várható száma nyolc-tíz, mértéke maximum 300 millió forint lehet.

A feldolgozóipari beszállítók számának növelését és megerősítését támogató pályázat (GVOP-2006-1.1.3) célja annak a kis- és középvállalati feldolgozóipari beszállítói körnek a megerősítése, amelynek produktumai közvetlenül vagy közvetve (más beszállítókon keresztül) beépülnek a végterméket előállító, jellemzően nagyvállalat termékébe. A pályázat meghirdetéskori kerete 1,2 milliárd forint, a támogatott pályázatok várható száma 15-25. Az elnyerhető támogatás függ a beruházás helyszínétől, de legfeljebb százmillió forint lehet.

A klasztereknek nyújtott szolgáltatások fejlesztésének támogatására kiírt pályázat (GVOP-2006-1.1.3/B) célja az üzleti vállalkozások és nem üzleti szervezetek (helyi gazdaságfejlesztési intézmények, önkormányzatok, felsőoktatási intézmények, alapítványok, kutató-fejlesztő szervezetek és szervezeti egységek, egyéb közhasznú társaságok) által alkotott klaszterek menedzsmentjei útján nyújtott szolgáltatások körének bővítése, a klasztertagoknak nyújtott szolgáltatások színvonalának emelése.

A pályázat 2006. évre tervezett kerete 200 millió forint. A támogatott pályázatok várható száma nyolc-tizenkettő. A kiírás keretében elnyerhető támogatás maximális mértéke a támogatható tevékenységektől függően a projekt összes elszámolható költségének maximum 50, illetve 80 százaléka, ez minimum egymillió, maximum 25 millió forint lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik