Üzleti tippek

Magyar központú lett az SAP kkv-szegmense

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy 2006. április 1-jétől hivatalosan is Magyarországról irányítják az SAP négy visegrádi államot, azaz Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot magába foglaló, ún. CE4 régiója kis- és középvállalati tevékenységét.

A globális struktúraátalakítással összhangban az SAP többdimenziós mátrixszervezetet alakít ki a közép-kelet-európai régiójában is. Az átszervezés hátterében az a felismerés áll, hogy a közép-európai országok, illetve az egyes vállalati területek földrajzi és történelmi okoknál fogva hasonló fejlődési utat jártak be, és ily módon hasonló problémákkal néznek szembe. Így a visegrádi országok esetében is számos szinergia fedezhető fel, amelyek jobb kiaknázására egy regionális szinten szerveződött egység létrehozása nyújtja a legkedvezőbb lehetőséget.

Mivel az SAP globális stratégiájában ma a kkv-szektor elsődleges fontossággal bír, így ez a döntés a vállalat magyarországi leányvállalatának ezen a területen elért eredményeinek elismerését jelzi. Az SAP a kkv-szektorral értékesítési partnereken keresztül áll kapcsolatban, így a partnerhálózat kezelése a kis- és középvállalati üzletág integráns részét képezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik