Üzleti tippek

Új összefogás segíti a pályázatírást

Gyakori problémája a kis- és középvállalati szektornak, hogy bár minden más vállalkozásnál nagyobb szükségük lenne tőkére fejlesztéseikhez, épp méreteikből adódóan gyakran nincs kellő apparátusuk, szakértelmük a források, pályázatok elkészítéséhez és menedzseléséhez.

Európai viszonylatban is újszerűnek számító, ám Magyarországon egészen kivételes konstrukciót dolgozott ki ennek megoldására az IC Bank Zrt., az IQSYS Informatikai Rt. és a Brüsszel Center Magyar Pályázati Tanácsadó Központ Kft., amit a felek szakmai konferencián mutattak be az érdeklődőknek.

Minden kkv konferencián elhangzik, hogy ez a szegmens a gazdaság motorja, támogassuk tőkével, pályázatokkal, hitelekkel. Ugyanakkor arról a legritkább esetben esik szó, hogy ugyan ténylegesen mennyi és milyen típusú forrásokat kellene igénybe venni ezeknek a cégeknek. Mert ahhoz ugyanis, hogy segíteni lehessen a forrás elérését, először a cégnek kell jelentkeznie, segítséget kérnie. Azonban a legtöbb cégnél nincs kellő kapacitás arra, hogy nyomon kövessék a kínálkozó lehetőségeket.

Ezért a most létrejött közös kezdeményezés abban segít, hogy egy lépéssel az igények elébe mehessenek a szakértők. Az összefogás már attól a ponttól vezeti a vállalkozást, ha az a három résztvevő fél bármelyikénél jelzi igényét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik