Üzleti tippek

Bundesliga a Sport Klubon

Az IKO Kábeltévé szerezte meg a Bundelsiga mérközéseinek magyarországi közvetítési jogát 2006-tól 2009-ig.

A cég – amely az RTL Klub második legnagyobb tulajdonrészét birtokló IKO Media Holdinghoz tartozik – exkluzív televíziós jogokat szerzett az egyik legjelentősebb európai futball-liga, a Bundesliga közvetítésére a 2006/2007-es idénytől a 2008/2009-es szezonig – áll az RTL KLub által kiadott közleményben. Az IKO Kábeltévé exkluzív megállapodást írt alá a kizárólagos terjesztővel, a „the sportsman media group”-pal amelyet a hivatalos jogtulajdonos, a Betandwin jelölt ki. A Bundesliga és a Bundesliga II. mérkőzéseit Magyarországon kizárólag a Sport Klub közvetíti majd élőben, az RTL Klub pedig heti gólösszefoglalót sugároz.

A Sport Klub a tervek szerint pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn (Bundesliga II.) ad majd le egy-egy mérkőzést élőben, így a nézőknek több lehetősége nyílik arra, hogy az egyik legjelentősebb nemzeti bajnokság találkozóit láthassák. A Sport Klub előzetest is sugároz majd minden meccsnapon. Az RTL Klub pedig minden héten, a legutolsó forduló összes találkozójának legjobb pillanataiból 60 perces összefoglalót tűz műsorára.

A 2006/2007-es szezon a tervek szerint augusztus 11-től indul, mindkét ligában 18-18 klub verseng majd. A nézők 34 bajnoki mérkőzésre számíthatnak, és fordulónként négy találkozót a Sport

A müncheni székhelyű „the sportsman media group” a Betandwin kizárólagos terjesztő partnere. A Betandwin kezében vannak világszerte a német futball ligához (Deutsche Fussball Bundesliga) kapcsolódó médiajogok a 2006/2007-es szezontól a 2008/2009-es idényig. A Betandwint a német futball szövetség (Ligaverband/Deutsche Fußball Liga) nevezte ki a Bundesliga Németországon kívüli jogainak kizárólagos tulajdonosává a múlt év decemberében, három szezon időtartamára (2006/2007-től 2008/2009-ig).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik