Üzleti tippek

Adatmentő Express az IBM-től

A mai munkaállomások, szerverek, asztali és hordozható számítógépek egyre több üzletileg kritikus adatot tartalmaznak, és ezzel egyre nagyobb kockázat forrásai.

Elsősorban a kis- és közepes vállalkozások, valamint a magánfelhasználók köre az, ahol – követve a nagyvállalatok példáját – csak jelenleg kezd kialakulni általános, rendszeres gyakorlat az elektronikusan tárolt adatok következetes mentésére.

Erre a piaci igényre reagál a kifejezetten a kkv-szektornak kifejlesztett és anyagi erejükhöz mérten árazott IBM Tivoli Express portfólió, amely mentési, visszaállítási, tárolási, biztonsági és rendelkezésre állási elemeket tartalmaz, így az ügyfelek, alkalmazottak és szállítók különböző rendszerekből származó adatait és információit hatékonyan védi meg rendszer-meghibásodás vagy illetéktelen hozzáférési kísérletek esetén.

A másik Tivoli-újdonságát, a Continuous Data Protection (CDP) elnevezésű, folyamatos adatmentést biztosító programot a vállalat magánszemélyeknek is ajánlja. A CDP érdekessége, hogy – elsőként a világon – több magyar számítógép-forgalmazóval megállapodtak, hogy az újonnan eladott gépekhez mellékelhetik a szoftvert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik