Üzleti tippek

47,1 százalékkal növelte profitját az Állami Nyomda

admin
admin

2006. 05. 15. 08:19

Az Állami Nyomda Nyrt. az év első három hónapjában 216 millió forint konszolidált nettó nyereséget ért el, 47,1 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában.

A nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint az árbevétel 47,8 százalékkal 3,279 milliárd forintra nőtt. A jelentés felhívta a figyelmet arra, hogy a társaság árbevételének alakulását jelentősen befolyásolja egy-egy kiemelt projekt, illetve nagyobb megrendelés teljesítésének szezonális hatása.

Az árbevételen belül megduplázódott a biztonsági termékekből és megoldásokból származó bevétel, ami 1,209 milliárd forintot tett ki. Kisebb volument jelentett, de 121,6 százalékos növekedést mutatott a kártyagyártás és megszemélyesítés üzletág bevétele. Az első negyedévben a választási nyomtatványokból 39 millió forint bevétel származott, de a teljesítés döntő hányada áprilisban történt meg, így annak hatása a második negyedévben jelentkezik.


Üzemi szinten a nyereség 46,6 százalékos növekedéssel elérte a 247,48 millió forintot, az adózott eredmény 222,2 millió forint volt. A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) meghaladta a 391 millió forintot, de egy ingatlan bérbeadása miatt számított korrekcióval 434 millió forint az EBITDA.


Az Állami Nyomda részvénye a pénteki tőzsdenapon 6300 forinton zárt, az előző napival megegyező áron, és mindössze 676 darab részvény cserélt gazdát. A papír tőzsdei bevezetése, december eleje óta az árfolyam 5600 és 6890 forint között mozgott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.