Üzleti tippek

A PROLOGIS ÉS A CAPGEMINI KÖZÖS FELMÉRÉSE

admin
admin

2006. 05. 12. 00:00

“AZ ÜGYFELEK NÖVEKVŐ KÖVETELMÉNYEI BEFOLYÁSSAL VANNAK AZ EURÓPAI DISZTRIBÚCIÓS RAKTÁRTELEPEK HELYSZÍNÉRE, RUGALMASSÁGÁRA ÉS TERVEZÉSÉRE”

A ProLogis és a CapGemini, amely a világ egyik vezető vállalata a tanácsadási, technológiai és kiszervezési szolgáltatások területén, közzétették az európai disztribúciós raktártelepek jövőbeni igényeivel kapcsolatos tanulmányuk eredményeit.
A beszerzési lánc és a raktározás a tanulmány által meghatározott főbb makro-tendenciái a következők:

– Az európai piac terjeszkedése nem okozza a disztribúciós centrumok jelentősebb eltolódását a fejlődő közép- és kelet-európai országok irányába. Egy második terjeszkedési hullám várható olyan országokban, mint Oroszország, Szlovákia, Ukrajna és Románia.

– A növekvő szolgáltatási követelmények rövidebb szállítási időhöz és szorosabb teljesítési időablakokhoz vezetnek.
– A raktárok funkciója a csak tárolási szerepről eltolódik az átmeneti lerakati, illetve hozzáadott értékszolgáltatási helyszín funkciója felé.
– A kereslet és a szolgáltatási követelmények fokozódó bizonytalansága mind a helyszín, mind a méret szempontjából rugalmas raktárlétesítményeket tesz szükségessé.
– A disztribúciós raktártelepeknek elsőrendű helyszíneken kell elhelyezkedniük.

„Ez a tanulmány mutatja, hogy a logisztikai ingatlanszolgáltatóknak folyamatosan tisztában kell lenniük azzal, hogy mi motiválja a szállítókat és logisztikai szolgáltatókat globális beszerzési láncukon belül. Csupán az építési követelményeknek megfelelő raktárok építése már nem elegendő” – mondta Bert Angel, a ProLogis vezető alelnöke és a globális szolgáltatások európai menedzsere.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.