Üzleti tippek

A PROLOGIS ÉS A CAPGEMINI KÖZÖS FELMÉRÉSE

“AZ ÜGYFELEK NÖVEKVŐ KÖVETELMÉNYEI BEFOLYÁSSAL VANNAK AZ EURÓPAI DISZTRIBÚCIÓS RAKTÁRTELEPEK HELYSZÍNÉRE, RUGALMASSÁGÁRA ÉS TERVEZÉSÉRE”

A ProLogis és a CapGemini, amely a világ egyik vezető vállalata a tanácsadási, technológiai és kiszervezési szolgáltatások területén, közzétették az európai disztribúciós raktártelepek jövőbeni igényeivel kapcsolatos tanulmányuk eredményeit.
A beszerzési lánc és a raktározás a tanulmány által meghatározott főbb makro-tendenciái a következők:

– Az európai piac terjeszkedése nem okozza a disztribúciós centrumok jelentősebb eltolódását a fejlődő közép- és kelet-európai országok irányába. Egy második terjeszkedési hullám várható olyan országokban, mint Oroszország, Szlovákia, Ukrajna és Románia.

– A növekvő szolgáltatási követelmények rövidebb szállítási időhöz és szorosabb teljesítési időablakokhoz vezetnek.
– A raktárok funkciója a csak tárolási szerepről eltolódik az átmeneti lerakati, illetve hozzáadott értékszolgáltatási helyszín funkciója felé.
– A kereslet és a szolgáltatási követelmények fokozódó bizonytalansága mind a helyszín, mind a méret szempontjából rugalmas raktárlétesítményeket tesz szükségessé.
– A disztribúciós raktártelepeknek elsőrendű helyszíneken kell elhelyezkedniük.

„Ez a tanulmány mutatja, hogy a logisztikai ingatlanszolgáltatóknak folyamatosan tisztában kell lenniük azzal, hogy mi motiválja a szállítókat és logisztikai szolgáltatókat globális beszerzési láncukon belül. Csupán az építési követelményeknek megfelelő raktárok építése már nem elegendő” – mondta Bert Angel, a ProLogis vezető alelnöke és a globális szolgáltatások európai menedzsere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik