Üzleti tippek

Jóval kedvezőbb banki szolgáltatások kicsiknek

A Budapest Bank és az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) együttműködési megállapodást kötött a mikrovállalkozások támogatására. Az együttműködés értelmében a Budapest Bank a mai naptól kedvezményes pénzügyi szolgáltatásokat nyújt az IPOSZ által képviselt közel 60 ezer mikro- és családi vállalkozás számára.

A megállapodás példaértékű üzenet a magyar gazdaság számára, hiszen ezzel az olyan speciális szegmens, mint a gazdaságilag megkerülhetetlen mikrovállalkozások már nemcsak védekezni képesek a váratlan gazdasági helyzetekben, hanem növekedésre is képesek, közölte Szűcs György, az IPOSZ elnöke. Majd hozzátette, hogy a mikro- és makrogazdaságnak is hasonló feltételekre van szüksége a hatékony működéshez.


Hitelek fedezet nélkül

A megkötött együttműködés alapján az IPOSZ-tagok havi díj megfizetése nélkül juthatnak hozzá a bank népszerű 1 forintos folyószámla-csomagjához kapcsolódó Internetbank szolgáltatáshoz, kedvezménnyel vehetik igénybe a mikrovállalati likviditási problémákra megoldást nyújtó Kisvállalkozói Mini Folyószámla-hitelt (akár 100-200 bázisponttal olcsóbban); valamint a mikrovállalkozók számára kifejlesztett, szabad felhasználású jelzáloghitelt, a Kötetlen Vállalkozói Hitelt, mondta Zatykó Péter, a Budapest Bank lakossági üzletágát irányító vezérigazgató-helyettes.

Az IPOSZ-tagok, akik a pénzintézet szolgáltatásait választják, új kockázatkezelési eljárás alá esnek, mivel a pénzintézet már az első lépéseltől fogva kedvezőbb kondíciókkal kínálja szolgáltatásait. A bank elkötelezett a hazai mikrovállalkozások támogatásában. Ezt jelzi, hogy számos innovatív terméket indított az elmúlt évben e szegmens számára, mint például az 1 forintos folyószámlacsomagot, és az EVA Komfort szolgáltatást. A bank országos fiókhálózatában dedikált tanácsadók segítik a mikrovállalkozásokat finanszírozási problémáik megoldásában.


Az IPOSZ-tagság kiváltság

Az IPOSZ tagjai, a tagsági szűrőnek köszönhetően már megbízható ismerősök lesznek a bank ügyfelei között. A kedvezmények igénybevételéhez szükség lesz egy ipartestületi állásfoglalásra a jelentkező céggel kapcsolatban. Ennek hatására dönt a bank a kérelem elfogadása mellett vagy ellene. Az IPOSZ-nál jelenleg is folyik az elbíráláshoz szükséges tanácsadói bizottság felállítása, közölte Kassai Róbert, az IPOSZ alelnöke. Az IPOSZ-nak jelenleg három pénzintézettel van megállapodása kedvezményes hitelekkel kapcsolatban, ezek a Budapest Bank, az MKB és az Ella, közölte Kassai.

A bank nemzetközi tapasztalatai szerint a mikro-, kis- és családi vállalkozások banki, pénzügyi igényei a lakossági ügyfelekkel sok hasonlatosságot mutatnak. A pénzintézet évek óta nagy sikerrel alkalmazza az anyavállalatánál bevált megoldásokat a mikrovállalati termékfejlesztés, a hitelbírálati, valamint a kockázatkezelési folyamatok területén. Az újonnan kifejlesztett termékeken kívül a pénzintézet jelentősen egyszerűsítette a termékek igénybevételének adminisztrációját, ezáltal lerövidítve a kisvállalkozók számára oly fontos hitelfolyósítási időszükségletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik