Üzleti tippek

Csúcsra járatják a kicsik az MFB-t

admin
admin

2006. 05. 09. 14:07

Áprilisban a Magyar Fejlesztési Bank Rt. hitel-, tőkefinanszírozási- és támogatásközvetítési forrásai iránt érdeklődök száma meghaladta a kétezret, ami az elmúlt négy év rekordjának számít. Az év elejétől április végéig több mint négyezer telefonhívás és ezer e-mail érkezett a pénzintézet ügyfélszolgálatára.

A fejlesztési bank által kínált termékek részletei után érdeklődők közel felét a kis- és középvállalkozóknak (kkv) a márciusban elküldött DM levél ösztönözte. A fejlesztési forrásokat összegző Forrástájékoztató című kiadványt pedig több mint vállalkozó igényelte.

Egyre nagyobb az érdeklődés

A további érdeklődők 38 százaléka az Internet segítségével találta meg a bankot, 10 százalékuk a sajtóban megjelent hírek alapján kért további információt. Az ügyfélszolgálat mellett a megyeközpontokban működő MFB képviseleti irodák ebben az évben eddig közel háromezer vállalkozóval találkoztak, és több mint száz fölött van azoknak a szakmai fórumoknak a száma, ahol a kkv-k és önkormányzatok számára tájékoztatót tartottak. A leggyakoribb kérdések és az azokra adott válaszok felkerültek a bank honlapjára is.

Agrár- és egészségügyi hitelkonstrukciók

A legnagyobb érdeklődés a Sikeres Magyarországért Hitelprogram általános beruházási céljainak feltételei iránt volt, ezen belül is legtöbben a biztosítékokról kértek felvilágosítást. Sok vállalkozót érdekelt az is, hogy az egyes hiteleket – a tájékoztatóban megjelenteken túl – mire lehet felhasználni. Februárban 15 millió forintra felemelt, majd márciusban az agrárágazatra is 5 millió forintig kiterjesztett Mikrohitel Plusz Program iránt is változatlanul nagy az érdeklődés. Ez nemcsak a kedvező feltételeknek köszönhető, hanem annak is, hogy ezt a hitelt induló vállalkozások is igényelhetik. Az áprilisi hitellehetőségek között az Agrár Beruházási Hitel is kiemelt figyelmet kapott. A korábbi gyér érdeklődés után, áprilisban ugrásszerűen megnőtt az igény az Egészségügyi Hitelek iránt, amit az önkormányzatok és a szakterületen dolgozók is – más-más feltételekkel – igényelhetnek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.