Üzleti tippek

A CODA a középvállalatok pénzügyi megoldása

A CODA Magyarország januárban nyitotta meg budapesti irodáját, korábban nem rendelkezett közvetlen jelenléttel a hazai piacon. A cégcsoport szoftvereket és szolgáltatásokat fejleszt és értékesít a pénzügyi vezetők, kontrollerek és pénzügyi osztályok igényeire szabva.

A vállalat 1979 óta van jelen a nemzetközi pénzügyi szoftverpiacon, központja pedig az angliai Harrogate-ben található. A CODA 50 országban közel 2500 ügyféllel rendelkezik. A cég szoftverének hazai megjelenése 1993-ra datálódik, a januári direkt jelenlét pedig a Singular Hungary tevékenységét átvéve valósult meg. A cég jelenleg 13 országban van jelen közvetlenül, közölte Koleszár Róbert, a CODA Hungary és CODA Czech ügyvezető igazgatója.

A középvállalatokra koncentrálnak

A CODA versenytársai a legnagyobb vállalatirányítási rendszereket gyártó szoftvercégek, mint például az SAP, az Oracle, a Microsoft vagy a Systems Union. Ügyfelei általában közép- és nagyvállalatok, melyeknek tipikusan összetett pénzügyi követelményeknek kell megfelelniük. A CODA által nyújtott pénzügyi megoldások, könnyen testre szabható modulok segítségével elkerülhető az évekig tartó fejlesztés, vagy az évekig elhúzódó ERP-bevezetés alternatívája. A rugalmas és kreatív üzleti vonalvezetést támogató szoftver olyan cégek számára nyújt alternatívát, amelyek a már meglévő vállalatirányítási rendszerek mellé szeretnének hatékony pénzügyi alkalmazást.

A CODA Hungary olyan nagy multikat tudhat partnerei között, mint a Cetelem Bank, a Citibank, a Credit Suisse, a Honda Hungary, a Magyar Telekom, az RTL Klub. A középvállalati szektorban erőteljes bővítést szeretne majd elérni a CODA teljes ERP-megoldás szállításával. Jelenleg számos közepes méretű autóipari cég számára nyújtanak pénzügyi megoldásokat. Az új üzleti modellek meghonosításával a regionális piacokon, valamint adminisztratív központok támogatásával próbálja bővíteni ügyfélkörét a vállalat.

A CODA Hungary cég idén 500 millió forintos bevétel elérését tűzte ki célul, ezt jövőre természetesen bővíteni szeretnék majd, közölte Koleszár.

Általánosságban sikeresek a pénzügyi szoftverek

Az ERP-rendszerek nagyon népszerűek a kis- és középvállalati szektor cégei számára, hiszen korábban a rEVOLUTION Software Kft. 354 millió forintos árbevételről közel 15 millió forintos adózás előtti eredményről számolt be a 2005-ös évet értékelve. Az elmúlt évben a legnagyobb mértékű, 49 százalékos növekedést a kis- és középvállalatok körében értékesített vállalatirányítási (ERP) rendszerek terén érte el a cég.

A Microsoft szoftvercsaládja korábban Business Solution néven volt ismert, mely idővel megújult, kibővült, illetve felhasználóbarátabbá vált. A vállalatirányítási családba tartoznak a NAV- (Navision), a Great Plains-, az SL- (Solomon), a CRM- (customer relationship management) és a korábban felvásárolt Axapta-szoftverek.

A NAV-szoftvert a Microsoft a középvállalatoknak szánja, melyet világszerte már több mint 130 ország 48 ezer ügyfele használ. A termék érdekessége, hogy létrehozható vele egy vertikális, uniformizált eljárássorozat vagy megoldáscsomag, melyet annak fejlesztője, vagy az a cég, mely a fejlesztést igényelte, tovább értékesítheti harmadik fél számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik