Üzleti tippek

Rajkay Mátyás az update Magyarország Kft. új ügyvezető igazgatója

2006. május 3., Budapest – Májustól Rajkay Mátyást (49) nevezték ki a bécsi központú update software AG budapesti leányvállalata, az update software Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójává.

Rajkay 2005 szeptemberében üzletfejlesztési alelnökként csatlakozott Európa egyik vezető CRM megoldásszállítójához, az update-hez, és a nemzetközi ügyek mellett felelősséget vállalt a magyarországi üzletek irányításáért is. Legfontosabb feladata lesz az update partner-, oktatási és ún. certificate programjának kialakítása Magyarországon is, valamint a hazai, új it piaci lehetőségek felkutatása és meghódítása mellett a francia és a cseh leányvállalat munkáját is felügyeli.

„Boldogan tértem vissza Magyarországra, hogy elősegítsem a már sikeres budapesti irodánk további növekedését” – mondta Rajkay Mátyás.

A 2004-ben megalakult magyar update leányvállalatot Norbert Künzl irányította, aki május 1-jétől az update újonnan létrehozott Nemzetközi Pénzügyi Szolgáltatások (FSI – Financial Services International) kompetencia központjának ügyvezetőjeként folytatja munkáját.

Rajkay Mátyás 1983 óta dolgozik az informatikai ipar területén, ahol különböző nemzetközi felsővezetői munkaköröket töltött be: 1983-1989 között az NCR Corporationnél hardware-fejlesztéssel és termékmenedzsmenttel foglalkozott; később a Compaq Computers Kelet-Európai régiójáért (Jugoszlávia, Csehszlovákia és Magyarország) felelt, 1996-ig a Compaq magyar leányvállalatának alapítója és ország-igazgatója, majd pedig a Compaq EMEA oktatási szolgáltatásokért felelős igazgatója volt. 2003-2004-ben a német transtec AG kelet-európai üzletfejlesztési vezetője volt, majd 2005-ig a Proudfoot Consultingnál dolgozott.

A magyar származású, Venezuelában született és nevelkedett gépészmérnök 49 éves, a magyar mellett folyékonyan beszél angolul, németül, hollandul és spanyolul. A Müncheni Egyetemen gépészetet és számítástechnikát tanult. Házas, 19 és 15 éves gyermekei vannak. Hobbija a repülő modellezés és a fotózás.

###

update software AG (www.update.com):
Európa egyik vezető CRM megoldásszállítója, az update software AG 1988-ban, Bécsben alakult. A Frankfurti Tőzsdén jegyezett, 180 főt alkalmazó cég 18,6 millió euró éves árbevételt ért el 2005-ben (nem végleges adat). Az update termékeit több mint 900, százezer felhasználói létszám feletti cégek használják. Referenciáik között megtalálható a 3M, az American Express Finanzmanagement, a BILD sajtócsoport hirdetési osztálya, az AstraZeneca, a bauMax, a BAWAG P.S.K., a Canon, a DuPont, az ESTAG, a Landesbank Rheinland-Pfalz International S.A. Az update software AG világszerte olyan kiemelt rendszerintegrátor partnereken keresztül értékesíti megoldásait, mint pl. az Atos Origin, a Hewlett Packard és a Siemens Business Services.
Hazai referenciáik között szerepel például a HVB Bank, az MTI és a Bosch.

További információ:
Rajkay Mátyás Béres Anikó
update software Magyarország Kft. B&D ComMedia Kommunikációs Iroda
tel.: 266-7210, 20/4298843 tel.: 201-2512, 20/9434143
matias.rajkay@update.com aniko.beres@commedia.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik