Üzleti tippek

Megjelent a National Geographic Kids

Szerdán jelent meg a National Geographic-család legújabb tagja, a National Geographic Kids ismeretterjesztő gyerekmagazin – közölte a kiadó Sanoma Budapest Zrt.

A most megjelenő National Geographic Kids magazin célja, hogy a gyerekeket játékos és számukra is érthető módon ismertesse meg az állatvilág érdekességeivel, a természettudományok szépségeivel és a nagy felfedezések titkaival. Célja továbbá, hogy felhívja a gyerekek figyelmét a természetben található értékek megóvásának fontosságára.


Az ismeretterjesztő gyerekmagazin a harminc éve sikeresen működő amerikai National Geographic Kids magyar kiadása. A magazin eddig 11 országban jelent meg Junior, Kids és Németországban World néven. A hazai kiadvány tartalma igazodik a magyar gyerekek ismereteihez és tudásszintjéhez. A 7–13 éves fiataloknak szóló ismeretterjesztő lap 32 oldalon közöl hazai és külföldi érdekességeket a természet, a tudomány és a technika világából.

Az eredeti tervek szerint 2006 márciusában National Geographic Juniorként kívánta megjelentetni a lapot a Sanoma, de a Pesti Est Kft. fellebbezését követően a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának 2006. március 23-i döntése alapján a gyerekeknek szánt ismeretterjesztő magazin nem jelenhetett meg ezen a néven. A Pesti Est Kft. a Junior magazin elnevezésű terméke miatt sérelmezte, hogy a Sanoma Budapest új magazinjának a National Geographic Junior nevet választotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik