Üzleti tippek

A TV2 pert indít a DigiTV ellen

admin
admin

2006. 05. 02. 10:59

A szomszédos jogok megsértése miatt pert indít a TV2 a romániai bejegyzésű DigiTV ellen: a csatorna jelentős kártérítést igényel, mert a romániai bejegyzésű cég a hozzájárulásuk nélkül sugározza műsoraikat – közölte a kereskedelmi csatorna.

„A Magyarországon február közepe óta működő, romániai székhelyű műholdas szolgáltató – törvényi kötelezettségei ellenére – a televíziós csatorna hozzájárulása nélkül kínálja és sugározza programcsomagjában annak műsorát” – áll a TV2 közleményében. A szerzői és szomszédos jogok védelméről szóló törvény egyértelműen fogalmaz: a nyilvánossághoz való közvetítéshez a televízió hozzájárulása szükséges. A DigiTV ezt a hozzájárulást azonban nem szerezte be, és a TV2 többszöri felszólítása ellenére sem szüntette be törvénysértő magatartását – olvasható a közleményben.

A közlés szerint a romániai bejegyzésű RDS-RCS kábeltévé- és internetszolgáltató konzorcium – amelyhez a magyarországi Egyesült Magyar Kábeltelevízió (EMKTV) Kft. is tartozik – tulajdonában lévő DigiTV műholdas szolgáltatóra vonatkozóan korábban az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) állásfoglalást adott ki. A testület akkor úgy ítélte meg, hogy az EMKTV Kft. által elindítani tervezett DigiTV szolgáltatás vélelmezhetően magyarországi műholdas műsorelosztásnak minősül, és mint ilyen, a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény szerint bejelentésköteles. „A testület ennek megfelelően az EMKTV Kft.-t a tervezett szolgáltatással kapcsolatos bejelentés megtételére szólítja fel” – fogalmazta meg álláspontját az ORTT.

„A TV2 úgy látja, hogy a fenti állásfoglalást is megkerülve, a DigiTV többszörösen is törvényt sértett, amikor a csatorna hozzájárulása nélkül kezdte meg annak műsorának sugárzását, illetve a TV2 nevének feltüntetését a műsorkiosztásról tájékoztató anyagokon, többek között a honlapon” – állítja a kereskedelmi csatorna közleményében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.