Üzleti tippek

Az Orco Property Group újabb felvásárlása

admin
admin

2006. 04. 28. 00:00

Az Orco Property Group felvásárolta az esseni (Németország) székhelyű Viterra Development vállalatot

A Viterra Development-et, amely ezt megelőzően a Deutsche Annington tulajdonában volt, az Orco Property Group német leányvállalata, az ORCO Germany vette meg. A tranzakció teljes értéke – a feltételezett adósságokat és számos ingatlan átvételét is beleértve – körülbelül 100 millió euró, és a lengyel egyesülési jóváhagyásnak függvényében kerül lebonyolításra.

A Viterra Development egyike azon kevés kereskedelmi és lakossági ingatlanfejlesztőknek és befektetőknek, amelyek mind Németországban, mind Közép-Európában jelen vannak. A vállalat tevékenységei számos nagyszabású fejlesztést és befektetést foglalnak magukban Németország központi piacain, csakúgy mint Prága és Varsó növekvő közép-európai piacain.

A Viterra Development-tranzakció középpontjában egy sor németországi és közép-európai kereskedelmi ingatlan áll. Hét kereskedelmi projekt jelenleg is fejlesztés alatt áll, ebből kettő a Cseh Köztársaságban.

A Viterra Development mostani felvásárlása konzisztens az Orco Property Group „Mittel Europa” stratégiájával: diverzifikálás ár szempontjából vonzó, évek óta alulkínálatot mutató vagy stagnáló piacokon, valamint nagy növekedési potenciállal bíró projektek beszerzése.

A Viterra Development felvásárlása pozitív cash flow-t fog hozni az Orco Property Group számára. Ez potenciálisan 2006-tól kezdődően évente 60 és 80 millió euró közötti forgalmat jelent, tovább 130 millió euró összegű cash flow-t a következő 3 év során.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.