Üzleti tippek

Új bírálati eszközt vezet be Hitelgarancia Zrt.

Együttműködési megállapodást írt alá a Hitelgarancia Zrt. és az Eye Watch Global Network Kft., melynek értelmében a Hitelgarancia Zrt. a készfizető kezességvállalási kérelmek elbírálásakor a jövőben felhasználja az Eye Watch adatait is. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a HG Zrt. újabb adatbázis segítségével megvizsgálja a hitelkérő vevői körét is.

Nemcsak saját kockázatát csökkenti, hanem a hitelkérelmet benyújtó vállalkozásokat is védi a Hitelgarancia Zrt. azzal, hogy a jövőben új bírálati eszközt vezet be. A társaság a garancia kérelmek elbírálása során az Eye Watch Global adatait felhasználva a kérelmezővel kapcsolatban álló vállalkozások fizetési fegyelmét is figyelembe veszi, így csökken a kockázata annak, hogy a hitelt felvevő kis- vagy középvállalkozás olyan céggel kössön szerződést, amely rendszeresen késedelmesen, vagy egyáltalán nem fizet.


A HG Zrt. a megállapodás értelmében az Eye Watch Global Network Kft. rendelkezésére bocsátja számítógépes programját, aminek segítségével megbecsülhető egy adott vállalkozás maximálisan felvehető és garantálható hitelösszege (hitellimit) a HG Zrt. kezességvállalása mellett. A hitelképesség vizsgáló szoftver segítségével az Eye Watch a hiteltermékek értékesítése során még a benyújtás előtt optimalizálhatja ügyfelei kérelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik