Üzleti tippek

Gyorsrandi cégeknek

Szerdán délután másodszor került megrendezésre az Informatikai Vállalkozók Szövetségének (IVSZ) „SpeedDating”, azaz gyorsrandi elnevezésű rendezvénye. Az eseményen a szövetség kis- és középvállalkozói (kkv) számára a részvételi díj megfizetését követően nyílik lehetőség a nagy cégek vezéreinek bemutatni a céget, illetve egy esetleges beszállítói vagy akár partneri együttműködésről tárgyalni.

„A már második alkalommal megrendezésre került eseményre már akkora volt az érdeklődés, hogy számos céget sajnos vissza is kellett utasítanunk, mivel már nem fértek volna bele az időkeretbe” – mondta el a FigyelőNetnek Méth Barbara, az IVSZ kommunikációs menedzsere.

A FigyelőNet az egyik kkv résztvevővel, a Multi M Stúdió ügyvezető igazgatójával, Vajda Lászlóval járta végig a háromból kettő multinacionális vállalat „helyszínét”. Mint azt Vajda elmondta, a Multi M Stúdió egy multiplex (többcsatornás) kommunikációs cég, 15 embert foglalkoztat, közel ugyan ekkora számú külsős munkaerővel is rendelkezik, éves árbevétele pedig eléri a 100 millió forintot.

Egyről a kettőre

A HP, a Microsoft és a Műszertechnika vezéreivel történt találkozások során fény derült arra, hogy a társaság szinte az egyetlen kommunikációs cég magában az IVSZ-ben és a találkozón is. Mint már „rutinos” első fordulón is résztvevő cég, vágtak neki a második megmérettetésnek. Az előző alkalommal az Avaya, az OKI és a Synergon cégek képviselték magukat a gyorsrandin. Vajda szerint az előző esemény nagyon színvonalas, érdekes és izgalmas volt.

Mindkét cégvezetőnél szívélyes fogadtatásban és elismerő szavakban részesült a Multi M Stúdió és bemutatkozó brosúrája is. Mind a Microsoft, mind a Műszertechnika vezérének feltűnt, hogy a társaság korábban már szolgáltatott számukra egyedi, úgynevezett „spot” megrendeléseket. Természetesen azonnali megállapodás nem jött létre, viszont a kölcsönös érdeklődés és egy második találkozás megbeszélése megtörtént.

Nem hidegre megyünk

„Az, hogy ekkora cégek, ilyen magas beosztású embereihez egyáltalán el lehet jutni, egyáltalán nem azt jelenti, hogy másnap szolgáltatást rendelnek tőlünk. Viszont azt jelenti, hogy van egy olyan kapcsolatfelvétel, ami a rendezvény nélkül valószínűleg nem jöhetett volna létre. A célunk, hogy ezt az első randit kövesse egy második” – közölte Vajda László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik