Üzleti tippek

Széles Gábor: gazdaságfejlesztési bizottság kell

Azonnal össze kell hívni az Országos Érdekegyeztető Tanácsot, ahol Gyurcsány Ferenc ismertetheti a kormányzati teendőket, s a miniszterelnök vezetésével gazdaságfejlesztési bizottságot kell felállítani, megfelelő felhatalmazással - közölte Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke.

A miniszterelnök vezetésével létrejövő gazdaságfejlesztési tanács hatásköre közel állna az Orbán Viktor által javasolt költségvetési tanács hatásköréhez, de a fejlesztésekre koncentrálna – közölte Széles Gábor.

Az MGYOSZ elnöke szerint az idei költségvetési előirányzatokat be kell tartani, ami elengedhetetlen a piacok bizalmának fenntartásához.

“Egy hiteles, kiigazítást tartalmazó kormányprogram után a miniszterelnöknek európai illetve tengerentúli road show-n kellene ismertetnie programját annak érdekében, hogy a piacok bizalmát visszaszerezze” – fogalmazott Széles Gábor, aki úgy vélte, hogy a szeptemberben az EU-bizottságnak beterjesztendő kiegészített konvergenciaprogramban az euró 2010. évi bevezetését is meg kell erősíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik