Üzleti tippek

Eljön a kötelező TV-reklámok ideje?

admin
admin

2006. 04. 20. 16:55

A Philips egy új fejlesztésével mindenképpen népszerűtlenné teszi magát a televíziónézők és az otthoni felhasználók körében. Az új technika ugyanis megakadályozza, hogy bárki átugorhassa a filmeket és más műsorokat megszakító reklámszüneteket.

A digitális televíziókhoz kifejlesztett Multimedia Home Platform (MHP) nevű technika lehetővé teszi, hogy bárki a karosszékében ülve, a távirányító segítségével végezze bevásárlásait vagy kiegészítő információkat tudjon meg az éppen futó műsorokról. A Philips ezt használná fel arra, hogy ne kapcsoljunk el, ha jön egy reklámblokk.

“Eszköz és módszer a reklámok alatti csatornaváltás megakadályozására” – áll az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalához március 30-án benyújtott szabadalom leírásában. A Philips szerint erre a megoldásra a tévécsatornák érdekei miatt van szükség. A cég találmánya megakadályozza azt is, hogy ha valakinek merevlemezes asztali felvevőkészüléke van, akkor kiszedhesse a műsorfolyamból a reklámblokkokat.

A Philips mérnökei a reklámblokkokban egy külön jelet vegyítenének el. A Set-Top-Boxok azonnal érzékelik, ha egy reklámot vetítenek és megakadályozzák a csatornaváltást. Ezzel párhuzamosan egy tájékoztató felirat is megjelenik, miszerint nem az illető készülékében van a hiba, még csak nem is a távirányítója merült le, csupán blokkolják a másik adóra való átváltást. Akik mégis át szeretnék ugrani a reklámblokkokat, külön díjat fizethetnek a szolgáltatójuknak. Az eljárás egyaránt támogatja az MPEG-1, az MPEG-2, az MPEG-4 és az MPEG-7 tömörítési formátumokat.

Világos tehát a szándék: ha jön a negyedórás reklámblokk, a Kovács család még véletlenül se tudjon átkapcsolni egy másik adóra, oda van kötve a korábban kiválasztott csatorna elé. Úgy tűnik, senkit sem érdekelnek a tévénézők szabad választásának jogai, hogy eldönthessék, mi érdekli őket. Ez arra hasonlít, mintha valaki hűségnyilatkozatot tenne arra vonatkozóan, hogy ő csak ennek vagy annak az adónak a műsorát fogja nézni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hmejmími légitámaszpont, 2017. december 11.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) pilótákkal fényképezkedik a szíriai Hmejmímnél működő orosz légitámaszponton 2017. december 11-én. Putyin a bázison tett villámlátogatásán elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését. (MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.