Üzleti tippek

3,8 milliárdos támogatást nyertek K+F pályázatokon a vállalkozások

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium GVOP Irányító Hatóság döntése értelmében a kis- és középvállalkozások számára kiírt „Vállalati innováció támogatása” (GVOP-2005-3.3.3./02) pályázat legutóbbi szakaszában benyújtott (a sorrendben legtöbb pontot elért) pályázatok közül 123 nyert vissza nem térítendő támogatást, összesen 3,8 milliárd forint értékben.

A Vállalati innováció támogatása című pályázat keretében – a 2004 második felében történt meghirdetés óta – összesen 2,94 milliárd forint értékben született kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési feladatainak megvalósítását, valamint magas technológiai szintet képviselő műszaki fejlesztési eredmények megszerzését célzó támogatói döntés.

A következő pályázati szakaszban – melynek beadási határideje 2006. április 10-én járt le – a rendelkezésre álló támogatási összeg minimálisan további 1,2 milliárd forint. Amennyiben a támogatásra érdemes pályázatok forrásigénye meghaladná a rendelkezésre álló keretösszeget, úgy a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatóság a májusi Monitoring Bizottsági ülésen kezdeményezi a szükséges forrásmennyiség átcsoportosítását más pályázati keretekből.
A pályázati nyertesek listája megtekinthető a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Kutatás-Fejlesztés Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda honlapján.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Programra beérkezett pályázatok közül 2006. március 31-ig több mint 8700 pályázat nyert támogatást, az Irányító Hatóság 6100 nyertessel kötött szerződést, a kifizetések pedig meghaladják a 37,5 milliárd forintot. A megítélt támogatás meghaladja a 141 milliárd forintot, mely a hároméves keret 90 százaléka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik