Üzleti tippek

Célkeresztben a vertikális megoldások és az IT-biztonság

A kis- és középvállalati (kkv) szektorban is megfigyelhető az ERP fejlődése, valamint a szektor előretörése és vertikalizációja, közölte Komáromi Zoltán, az IDC vezetője a Microsoft Üzleti Megoldások konferencián csütörtökön.

A kkv-szektor számára legfontosabb az üzleti érték felismerése, mutatott rá Komáromi Zoltán. A középvállalatok, melyek ERP-rendszereket honosítanak meg vállalkozásaikban, a folyamatok modernizációja mellett teszik le voksukat. A kkv-szektorért folytatott verseny immár kétfrontos lett, hiszen a nagypiaci szereplők belépése mellett egy új front nyílt, mégpedig a partnerek közötti közvetlen versenyhelyzet, közölte az IDC vezetője.


Vertikális kompetencia

A számítástechnikai cégek csakis akkor lesznek sikeresek, ha vertikális megoldást képesek nyújtani, valamint vertikális kompetenciát mutatnak vásárlóik felé, tette hozzá Komáromi. A Business Intelligence Solutions (üzleti intelligencia megoldások) rendszerek is egyre gyakrabban jelennek meg a kkv-piacon, számos back office szolgáltatást már ez a szektor is alkalmaz. Ezzel egy organikus fejlődés figyelhető meg a kkv-piacon.


Világprobléma a kkv-k erőforráshiánya

A magyar kkv-piac nem különleges, kevesebb a beruházás, mint a fejlettebb országoknál, de a targetek, az elvárások lényegében pontosan ugyanolyanok, mondta el a FigyelőNet kérdésére Kürti Sándor, a Kürt Rt. elnöke. Ami nemcsak a magyar kkv-nál figyelhető meg, hanem az egész világ ezzel küzd, azaz egy kkv nem tud megfelelő erőforrást elkülöníteni a biztonsági oldalra. Viszont óriási méretű erőforrásra lenne szükség az információmenedzsment hatékonyságának fenntartására, fűzte hozzá az elnök.

A kisvállalatok inkább elszenvedik az adatvesztésből fakadó hátrányokat, minthogy kifizessék a biztonságra költött súlyos összegeket. Ezért inkább vállalják a kockázatot, tudván hogy mekkora káruk származhat a gondatlanságból. A kkv-k számára a legnagyobb dilemma a kármegelőzés. A hazai kicsik valamilyen mértékig költenek információmenedzsmentre, ám ez az összeg messze nem éri el szükséges mértéket, summázta véleményét Kürti Sándor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik