Üzleti tippek

Befektetési tipp: Kártya az elitnek

admin
admin

2006. 04. 07. 00:00

Legtehetősebb magánügyfeleiknek a bankok a rendkívül széles körű szolgáltatásokat nyújtó presztízsbankkártyákat kínálják...

A tavalyi első fecske HVB Bank után február végén a Citibank is megjelent a legmagasabb kategóriájúnak számító platina fokozatú hitelkártyájával. Újabb pénzintézetek idén várhatóan még nem lépnek piacra hasonlóval – közölték az Üzlet & Sikerrel a hitelkártyákat kibocsátó MasterCard Europe kártyacégnél.

A Citibank a legalább 15 millió forintot a hitelintézetnél számlán tartó ügyfeleinek kínálja hitelkártyáját. Segítségével – az igénylő anyagi helyzetétől függően – szinte korlátlan lehet a kölcsönkeret. A pénzintézetnek már ma is több, egyenként 5–6 millió forint hitellehetősséggel rendelkező ügyfele van (összehasonlításul: az eggyel alacsonyabb kategóriájú arany hitelkártyák kölcsönkerete jellemzően csak néhány százezer forint). Ha a kölcsönfelvevő az akár másfél hónapnyi kamatmentes periódus alatt visszafizeti a hitelt, csak a kártya éves díját kell állnia. Ez 21 900 forint (társkártyánál 14 900 forint), mi több, a 15 milliós betétösszeg megléte esetén még ezt az anyagi terhet is elengedi a pénzintézet.

A HVB Banknál a platinakártya igénylésének feltétele a megfelelő nagyságú havi jövedelem mellett legalább egyéves munkaviszony, 3 havi bankszámlamúlt és 21–60 év közti életkor. Az elérhető 1,5 milliós kölcsönkeret óvadéki betét elhelyezése esetén tovább növelhető. A HVB kártyájának díja az első évben 19 990, azt követően évente 24 990 forint (a társkártyáé 17 500, illetve 19 990).

Mindezek fejében a platinakártyák a nagy összegű kölcsönkeret mellett utazási, hitelfedezeti vagy vásárlási biztosítást is magukban foglalnak, és számos kereskedelmi kedvezmény jár velük. A Citibanknál az ügyfél személyi bankára elsőbbséggel fogadja a „kártyások” telefonhívásait, a kártyával végzett minden tranzakcióról a bank azonnal ingyenes sms-ben tájékoztatja a kártyatulajdonost. A Citibank-partner Europe Assistance 24 órás segítségnyújtási szolgáltatást is kínál: az ország bármely pontján megjavítják az elromlott autót, vagy szakembert küldve megoldják a váratlan háztartási problémákat. A platinakártyás cégvezetők az ország számos neves éttermében 10–15 százalékos, több hotelben 5–20 százalékos kedvezményre jogosultak, de másokhoz képest akár limuzint is tizedével olcsóbban bérelhetnek.

A HVB Banknál platinakártyát igénylők többek közt VIP-várók használatára jogosultak, exkluzív zártkörű klubok tagjaivá válnak, és a nagyobb kereskedőházak, éttermek, illetve az itt is meglévő assistance szolgáltató részéről szintén kiemelt bánásmódra számíthatnak. Ha pedig elvesztenék kártyájukat, egyetlen telefonhívással a világ bármely pontján 24 órán belül újat kaphatnak, sőt szükség esetén készpénzt is. Utóbbihoz egyébként a kártyabirtokos maga is könnyen hozzájuthat, hiszen a napi készpénzfelvételi limit 500–750 ezer forintnyi összegre szól.


vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.