Üzleti tippek

Pályázat gazdasági újságíróknak

Második alkalommal hirdet pályázatot a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium azon újságírók számára, akik az Európai Uniós és magyar vállalkozásfejlesztési források bemutatásáról, felhasználásáról, illetve a tájékoztatást szolgáló „Lendület.hu” portálról publikálnak.

A tavalyi pályázathoz hasonlóan a minisztérium célja, hogy értékelje azt az újságírói munkát, amely a magyar cégeket, elsősorban a kis- és középvállalatokat segíti az információszerzésben a rendelkezésre álló lehetőségekről, a már elért eredményekről.

Az újságírók 2006. március 5. és május 5. között az írott, elektronikus vagy online médiában megjelent, vagy leadott publikációikkal jelentkezhetnek, legkésőbb 2006. május 5-én postára adott anyagaikkal. Munkájukat ezt követően háromfős zsűri bírálja majd el, a tavalyihoz hasonló szempontok alapján: azt vizsgálják, hogy az adott publikáció a saját közönsége körében hogyan hívta fel a figyelmet az uniós és hazai vállalkozásfejlesztési pályázatokra, hitelkonstrukciókra, az ezek révén elért eredményekre, beruházásokra, valamint a tájékozódást segítő „Lendület.hu” portálra. A zsűri által első helyezettként kiválasztott publikáció írója nagy teljesítményű laptopot, a további díjazottak pedig több mint bruttó 700 ezer forint értékben további pénzjutalmakat kapnak – áll a GKM közleményében.

Az előző, 2005 nyarán meghirdetett újságírói pályázatra összesen 33 pályamű érkezett, mind az írott és online, mind pedig az elektronikus médiából. Nem csupán az országos gazdasági médiumoktól érkeztek pályázati anyagok, hanem kisebb regionális adók, újságok és szaklapok is nyújtottak be munkákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik