Üzleti tippek

IVSZ Akadémia indul kicsiknek

2006. április 14-én kerül megrendezésre az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) Üzleti Akadémia első rendezvénye, a „Cégecskegyorsító reggeli”. Az Akadémia célja, hogy naprakész szakmai és gazdasági háttér-információkkal lássa el az IVSZ tagságot, illetve a szakmai érdeklődőket.

Összesen 100 milliós támogatás

2006. március 21-én Dióssy Gábor, a GKM politikai államtitkára 26 szakmai szövetség számára nyújtott át támogatási szerződést. A tárca összesen mintegy 100 millió forint vissza nem térintendő támogatást nyújt az európai követelményrendszert, elvárásokat és feladatokat ismertető oktatási-képzési programok megvalósításához, valamint ágazat- és szakma-specifikus kiadványok és tájékoztatók elkészítéséhez a gazdasági tárca a Kis- és Középvállalkozói Célelőirányzat ez évi forrásaiból.

Az IVSZ is részesült a támogatásból, amit a kkv-k részére szóló továbbképzési programra, az IVSZ Akadémia fejlesztésére használja fel a szövetség. A GKM kiemelt fontosságú célkitűzésnek tekinti a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének, a vállalkozói kultúra emelésének, valamint az európai követelményrendszerhez való felzárkóztatásának elősegítését. E célok elérésében jelentős szerepet vállalnak a vállalkozások széles körét elérő hazai szakmai érdekképviseleti szervezetek, kiemelten oktatási-képzési programjaikkal, mint ahogy az IVSZ is tette.

Testreszabott előadások

Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke szerint az IVSZ Üzleti Akadémia legfőbb célja az, hogy olyan gyakorlati példákat és megoldásokat mutassanak be a kkv-k vezetői számára, amit a mindennapi munkájuk során szinte azonnal hasznosítani tudnak. Hozzátette: hosszú távú célunk, hogy a kkv-k számára külön-külön is specifikus, testreszabott előadásokat szervezzünk. Az előadásokra a gazdasági élet legkiemelkedőbb szakértőit hívja meg az IVSZ, az előadóktól valós gyakorlati példáin keresztül a résztvevők, a saját cégükben is hasznosítható tapasztalatokat gyűjthetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik