Üzleti tippek

Paralimpiai filmszemle a Millenárison

Hamarosan indul a világ első nemzetközi paralimpai filmszemléje, a Budapest Bridge. A fesztivál nemzetközi alkotók paralimpiai játékokon szereplő sportokkal kapcsolatos filmjeinek seregszemléje lesz, egyben A Média és a Paralimpiai mozgalom címmel szakmai konferencia is zajlik majd nemzetközi előadókkal.

A Magyar Paralimpiai Bizottság szervezésében 2006. március 30. és április 1. között a Millenáris Parkban között zajló, ingyenesen látogatható rendezvényre több ezer érdeklődőt várnak a szervezők. A fesztivál háziasszonya Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszónő.

A fesztivál a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottságát kívánja emelni, ezáltal segítve az integrációt. A rendezvény az első olyan megmozdulás, mely betekintést nyújt a paralimpiai mozgalomba a nagyközönség számára is.

A filmszemle nem verseny

Az I. Nemzetközi Paralimpiai Sport Film Fesztivál alatt vetített filmek bemutatják a világ közeli és távoli pontján élő paralimpikonok küzdelmét a mindennapokban és sikereiket a versenyeken. A filmfesztiválra 4 kontinens közel 20 országából több mint 50 film érkezett. A filmfesztivál zsűrijének elnöke Jancsó Miklós lesz.

A fesztivál nem verseny, hanem az ebben a témában készített alkotások seregszemléje, melynek célja a minél nagyobb nyilvánosság elérése a paralimpiai mozgalom számára. Előválogatás után, melyet az IPC képviselői és neves filmes szakemberek végeztek, több vetítőhelyen vetítik majd a beérkezett filmeket.

Toleranciahíd épül

A Magyar Paralimpiai Bizottság szervezésében zajló eseménysorozat ideje alatt épül majd egy szimbolikus híd a résztvevők fotóiból, „Add az arcod a toleranciához!” felszólítással, amely a fesztivál végére válik teljessé. A fesztivált nagyszabású jazzkoncerttel zárják a Millenáris Parkban. A fesztiválnak a megismertetés mellett az ép és sérült emberek közötti híd építése, a tolerancia erősítése is célja.

Rajpályázat, fotók, zene

A háromnapos fesztivál alatt a filmszemle mellett helyet kapnak majd az integrációt segítő különböző programok, mint például országos általános iskolai rajzpályázat díjátadása, rendhagyó osztályfőnöki órák parasportolók részvételével, paralimpiai fotókiállítás, főiskolás pódium- és sztárbeszélgetések, parasportok kipróbálási lehetősége, Video Jockey party, vagy az Add az arcod a toleranciához virtuális hídavatás és nagyszabású jótékonysági koncert a Magyar Jazzművészek Társaságának ajándékaként.


A fesztivál látogatása ingyenes, a helyszínen regisztrálók ingyenesen látogathatják a Jövő Háza-, a Csodák palotája-kiállításokat és a NAVA-számítógéptermet a három nap alatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik