Üzleti tippek

A szénsavassal is tarolt a Szentkirályi

admin
admin

2006. 03. 27. 00:00

2006. március 27., Szentkirály – A legjobb külföldi szénsavas ásványvíznek járó díjjal gazdagodott a Szentkirályi Ásványvíz Kft.

A Párizsban megtartott konferencián a főként szakemberekből, valamint újságírókból és konferenciaszervezőkből álló 6 fős zsűri a vendéglátó Franciaország mellett 5 másik ország (Csehország, Horvátország, Magyarország, Olaszország és Ukrajna) ásványvizeit értékelte, négy különböző (hazai és külföldi) kategóriában. A zsűri döntése alapján a külföldi indulók közül a legjobb szénsavas ásványvíz díját a Szentkirályi nyerte el.

„Mi magyarok jóval több „buborékos” ásványvizet iszunk, mint szénsavmenteset: 2004-ben 75-25%, tavaly pedig 71-29% volt a szénsavas és -mentes ásványvízfogyasztás hazai megoszlása. A felmérések és saját tapasztalataink is azt mutatják, hogy a vásárlói igény ugyan a szénsavmentes ásványvíz felé tolódik el, de a közeljövőben nem várható, hogy ez az arány megforduljon” – nyilatkozta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója.


###


Szentkirályi Ásványvíz Kft. (www.szentkiralyi.hu ):
A Szentkirályi Ásványvizet 1994 óta – akkor még a Vitapress Kft., ma már az ásványvíz nevét viselő kft. szárnyai alatt – forgalmazzák Magyarországon. Az indulás után négy évvel, az ásványvíz 1998-ban elnyerte a FOODAPEST Sikerdíjat. A cég már akkor is jelentős növekedésre tett szert az piacon, de később, a 2002. évi közel 4 millió db ásványvíz eladása is még veszteséget termelt. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. megalakulásának évében, 2003-ban már 10,5 millió darab palackot értékesítettek itthon, de az igazi áttörést a 2004-es párizsi Aqua Expo-n, a szénsavmentes kategóriában, a legjobb külföldi ásványvíznek járó Eauscar-díj jelentette. Ebben az évben a cég elnyerte még az Arany Tallér díjat, a jó ügyek pártfogásáért a Szent Miklós Emlékérmet és egy újabb FOODAPEST elismeréssel is gazdagodott. 2005-ben a cég újra Eauscar-díjban részesült a rózsaolajjal és gyógynövény-kivonatokkal ízesített ásványvizével. 2005 tavaszán Magyarországon a szénsavmentes ásványvízpiacon az értékesített mennyiség alapján piacvezető lett a Szentkirályi.

További információk:

Szentkirályi Ásványvíz Kft.
Balogh Levente, ügyvezető igazgató (tel.: 76/597-530, e-mail: szentkiralyi@szentkiralyi.hu)

Sajtókapcsolat: B&D ComMedia Kft. (tel/fax: 201-2512)
Béres Anikó, ügyvezető igazgató (tel.: 20/943-4143, e-mail: aniko.beres@commedia.hu)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.