Üzleti tippek

A Balatonhoz is repül a Malév

A Malév öt, európai városok között Budapest érintése nélkül közlekedő járatot indít a nyári időszakban. Három járata Berlinből, Stuttgartból és Koppenhágából szállítja a turistákat a Balatonhoz, míg két másik járata Dublint, illetve Helsinkit köti össze Athénnel, kihasználva a finn, illetve ír utasok Görögországba irányuló turistaforgalmát.

A magyar légitársaság útvonalhálózatát a nyári menetrendi időszaktól három Sármellékre (a FlyBalaton reptérre) üzemelő járattal bővíti. A járatok hetente egyszer, szombatonként repülnek a Balatonhoz az esti órákban Stuttgartból, Berlinből és Koppenhágából. A légitársaság elsősorban a pihenni és gyógyulni vágyó német és dán turistákra, valamint a nyugat-magyarországi ingatlannal rendelkező külföldiekre számít. A közvetlen légi kapcsolattal jelentős költség és idő takarítható meg, mivel általa megspórolható a hosszadalmas autós vagy buszos utazás, de legalábbis a Ferihegyi repülőtéri transzfer.
A térség, a Balaton és a Hévizi tó népszerű a külföldi turisták körében mint nyaraló- és gyógyüdülő hely. A Hévíz környéki szállók egész évben átlag 70-80 százalékos helykihasználtsággal működnek.

A Malév tavaly elindított Stuttgart–Balaton menetrend szerinti járata kedvező fogadtatásra talált a célközönség körében. 2005 augusztusában a járat telítettsége közel 70 százalékosra nőtt.

Az újszerű Malév-járatok másik csoportját a Helsinki–Athen és Dublin–Athén között közlekedő járatok jelentették az elmúlt évben. Ezek az útvonalak tavaly nyáron meglehetősen sikeresnek bizonyultak. A dublini vonalon a legforgalmasabb augusztusi hónapban a telítettség 85 százalékot ért el a légitársaság közleménye szerint. Ezek a járatok ez év májusától októberig ismét hetente háromszor biztosítják a közvetlen menetrend szerinti összeköttetést az európai fővárosok között. Az útvonalakat a Malév ebben az évben is éjszaka teljesíti, ezzel az éjszakázó járatokban rejlő kapacitásait használja ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik