Üzleti tippek

Rákattintottak a negyedmilliárdra – Internettel sikeres a Hírek Média

Várokozáson felül alakult a Hírek Média 2005-ös éve. A számos területen piacvezető online médiacég 2004-hez képest 47,6%-os bevétel növekedést ért el, miközben weboldalainak látogatottsága is 50 %-al nőtt.

248 millió forintos nettó árbevétellel zárta a 2005-ös pénzügyi évet a Hírek Média, amely a Központi Statisztikai Hivatal előzetes számításai alapján közölt GDP-hez képest több mint 11-szer gyorsabb növekedést ért el. A 2004 óta folyamatosan nyereséges online médiavállalat vezetői sikerük zálogát a hazai igényekre szabott megoldásokban és a folyamatos termékfejlesztésben látják. „Az elmúlt évek lendületes növekedése már 2005 elején lehetővé tette számunkra, hogy kivásároljuk a korábban cégünkbe befektető német tulajdonost.” – mondta Nagy Attila, a Hírek Média ügyvezető igazgatója.

A szerkezeti változás mellett a tavalyi év a vállalat termékportfoliója szempontjából is jelentős változásokat hozott. A technológiai fejlesztések eredményeként az elmúlt évben saját keresőmotort kapott a magyar weboldalakra optimalizált Kurzor.hu keresőszolgáltatás, és megújult a Depo.hu, az ország vezető online piactere. Ezzel párhuzamosan 23-ra bővült az összességében már közel 200 000 feliratkozóval rendelkező Egyperces.hu tematikus hírlevél család. A legújabb Egypercesek a sport, a kézművesség, valamint a sztárvilág iránt érdeklődők számára kínálnak rendszeres olvasnivalót – utóbbit az RTL Klubbal közösen szerkeszti a Hírek Média.
„Az internetes hirdetési piachoz történő proaktív hozzáállásunkat megrendelőik is elismerték, így hirdetőink száma egy év alatt 53%-kal nőtt.” – mondta Trentin Tamás, a Hírek Média ügyvezető igazgatója. A portfolió legdinamikusabban fejlődő részét az újonnan bevezetett keresőmarketing megoldások adták, miközben az informatikai és szórakoztató weboldalak látogatottsága szintén 50%-os látogatói növekedést eredményezett 2004-hez képest.

Bővül a piac, jönnek a KKV-k

Magyarországon az online hirdetési piac kétszámjegyű növekedést produkált az elmúlt években. A Hírek Médiánál a tavalyi esztendő egyik figyelemreméltó változása volt a kis- és középvállalatok erőteljesebb megjelenése a hirdetők között. A forgalomnövekedés elsősorban CTnetwork rendszerében (a szöveges hirdetéseket megjelenítő hálózatba több mint 350 weboldal tartozik), illetve a Kurzor.hu keresőmarketing szolgáltatásában volt érzékelhető. „Napjainkra a hirdetők gyakorlatilag mérettől és iparágtól függetlenül jelen vannak a Hírek Média különböző felületein.” – tette hozzá Nagy Attila.

Eredmény alapú elszámolás

A Hírek Média várakozásai szerint a jövőben az online hirdetési piac növekedésével párhuzamosan egyre inkább az eredményalapú elszámolási rendszerekre tevődik át a hangsúly. Így a hirdető csak a ténylegesen érdeklődők – például a hirdetésekre rákattintó látogatók – után fizet, nem pusztán a hirdetés megjelenítésért. A Hírek Média hagyományaihoz híven elébe megy a változásoknak, és a Kurzor.hu keresőmarketing szolgáltatásával, a Maxima online direktmarketing rendszerével, illetve a beszédes nevű CTnetwork-kel már felkészült az új piaci trendre. „A folyamat pozitív változást hozhat az online reklámkultúrában, mivel a hirdetések minőségének és hatékonyságának növelésében egyszerre lesznek érdekeltek mind a felületek tulajdonosai, mind a hirdetők.” – mondta Trentin Tamás.

A Hírek Média 2005-ben

2005. január: A cég folyamatos növekedésének köszönhetően 2005 elején a német tulajdonost a Hírek Média menedzsmentje kivásárolta. A cég jelenlegi tulajdonosa cégvezetés és az osztrák COM Partners.

2005. március: A Hírek Média új üzletágakat hozott létre nagyvállalati, ügynökségi, valamint a KKV szektorba tartozó ügyfelei hatékonyabb kiszolgálása érdekében. Munkatársainak száma 2006 februárjáig összességében héttel bővült.

2005. június: A számítástechnikai, híradástechnikai és szórakoztató elektronikai termékeket felvonultató Depo.hu online piactér átlépte a 25 ezres termékszámot.

2005. június: A magyar weboldalakra optimalizált keresőmotorral, és kulcsszó alapú hirdetéssel mutatkozik be a Kurzor.hu keresőszolgáltatás.

2005. július: A Kurzor.hu napi oldalletöltése megközelíti az egymilliót, amelyet naponta több mint 80.000 egyedi látogató generál.

2005. szeptember: A négyéves Maxima direktmarketing rendszer már 1,3 millió e-mail címet kezel, és napi 200 000 levelet küld ki.

2005. október: A Hírek Média az Invitellel és a Verlag Dashöferrel közösen megalapítja a legmotiválóbb vezetőnek járó Arany Evező Díjat

2005. október: A Depo.hu-n a regisztrált látogatók véleményei alapján összehasonlíthatóvá válnak a termékek és a forgalmazók.

Kapcsolódó webcímek:

Hírek Média: http://www.hirekmedia.hu
Kurzor.hu kereső: http://www.kurzor.hu
Depo.hu piactér: http://depo.hu
Maxima online direktmarketing: http://maxima.hu
CTNetwork hirdetési rendszer: https://ctnetwork.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik