Üzleti tippek

Pulitzer-díjat kapott a Figyelő

admin
admin

2006. 03. 12. 14:46

Öt alkotó és egy alkotóközösség képviselője vehette át a magyar Pulitzer-emlékdíjat vasárnap. Az "Alkotóközösségek" kategória díjat laptársunk, a Figyelő szerkesztősége kapta.

A Joseph Pulitzer Emlékdíj Alapítvány kuratóriuma 16. alkalommal adta át elismeréseit. A testület összesen mintegy kétszáz pályaművet értékelt.

Előző évi tevékenysége alapján “Publicisztika” kategóriában Uj Péter, az Index internetes portál főszerkesztője, a Népszabadság külső munkatársa és Fehér Béla, a Magyar Nemzet Hétvégi Magazinjának szerkesztője, aki a napilapban Magyar zsebtükör rovatcímmel publikál, kapott díjat.

Szente László, a Magyar Rádió vezető szerkesztője “Rádiós és televíziós újságírói tevékenység” kategóriában nyerte el az emlékdíjat. Szente Lászlót a méltató beszédben a közszolgálatiság egyik utolsó képviselőjének nevezték.

A “Képi megjelenítés” kategóriában Teknős Miklós fotográfust díjazta a kuratórium. A díjat elsősorban a váci fegyház lakóiról készült sorozata elismeréseként vehette át.

Az “Életmű” kategóriában Lengyel László közgazdász, közíró lett a díjazott. Három évtizede, heti vagy havi rendszerességgel jelennek meg cikkei, amelyekben “ostoroz mindent és mindenkit, ami vagy aki gátja annak, hogy Magyarország mielőbb civilizált, működőképes, dinamikus és sikeres európai országgá váljon” – hangzott el a méltatásban.

Az “Alkotóközösségek” kategória díját a Figyelő szerkesztősége kapta. Az elismerést a hamarosan ötvenéves hetilap főszerkesztője, Martin József Péter vette át. Laptársunknak innen is szeretnénk gratulálni.

A díjakat az alapító, a New Orleansban élő magyar üzletember, Fábry Pál adta át.

A magyar Pulitzer-díj és a Joseph Pulitzer Emlékdíj – amelynek alapítója a magyar származású, 1847-ben született újságmágnás, Pulitzer József – sok szempontból hasonló, működését tekintve azonban független a New Yorkban évente átadott elismerésektől.

A magyarországi emlékdíjat – a Pulitzer-örökösök hozzájárulásával – 1988-ban alapította Fábry Pál és a Magyar Hitelbank Rt. azzal a céllal, hogy a kelet-közép-európai rendszerváltozást követően elismerést kapjanak a kimagasló szakmai teljesítményt felmutató magyar újságírók.


(A Figyelő és a FigyelőNet kiadója is a Sanoma Budapest Rt. – a szerk.) 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.