Üzleti tippek

A Győzike-show is versenyez az év tévéműsora díjért

Az Országos Rádió és Televízió Testület fővédnökségével immár hatodik alkalommal rendezik meg a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivált március 31. és április 2. között, Pécsett.

A fesztiválra rekord mennyiségű, összesen 437 pályamű érkezett, amely produkciók együttesen több mint 12 210 perc műsoridőt tesznek ki. Szórakoztató műfaj kategóriában többek között a Győzike-show a Megasztár, a Legyen Ön is milliomos!, a Fábry-show, és a Desszert, különböző riport kategóriákban a Fókusz, a Célpont, a Roma Magazin versenyez. A tények kategória aspiránsai a Híradó, az Aktív, és a Célpont stábja. A legjobb interjú díjat Az Este (az érettségi botrány idején készült Magyar Bálint, vagy a Sólyom László interjújért), esetleg a Bestseller, a Közbeszéd, vagy a Dokuzóna kaphatja.

„A televízió a legnagyobb hatású eszköz, mely a legszélesebb körben ér el az emberekhez. A tv szórakoztatás, kultúra, tájékoztatás, információ, ismeretterjesztés, de ha egy szóval kellene meghatároznom: felelősség. Mindazok felelőssége, akiknek ilyen nagy hatású eszköz van a kezükben” – mondta Szirtes Tamás, a versenyzsűri elnöke, a Madách Színház igazgatója. A zsűri további tagjai: Ablonczy Balázs, Beszterczey Gábor, Fabricius Gábor, Horváth Zoltán, László Barna, Ragályi Elemér, és Varga Csaba.

A szemlére tavaly decembertől 2006. február 6-ig nevezhettek alkotók, szerkesztőségek illetve televízió-társaságok, az országos, a tematikus és a regionális televíziós alkotóműhelyekből, valamint a határon túli szerkesztőségekből 13 kategóriában.

Kategóriánként egy-egy szemledíj kerül átadásra. Mindezek mellett három alkotói díjat is kioszt a zsűri a legjobb egyéni teljesítményekért, amelyből az egyiket egy műsorvezetőnek, a másik kettőt pedig rendezőnek, szerkesztőnek, operatőrnek, vágónak, díszlettervezőnek, vagy stylistnak ítélik oda, illetve ebben a kategóriában díjazzák a speciális effekteket is. A szakmai díjak mellett a közönség és a diákzsűri is megválaszthatja kedvenc műsorait.

A műsorfesztivált háromnapos kulturális és szakmai program színesíti. A díjátadó gálaest Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában április 5-én lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik