Üzleti tippek

Fábry pert vesztett György Péter ellen

Első fokon elvesztette a pert Fábry Sándor, amelyet tavaly indított személyiségi jogainak megsértése miatt. Mivel a bíróság szerint csak véleménynyilvánításról volt szó, Fábryt a perköltség megfizetésére kötelezték. A határozat még nem jogerős.

A Fővárosi Bíróság első fokon elutasította Fábry Sándor keresetét, amelyet György Péter, valamint a Klubrádió ellen indított, mert az esztéta romagyűlölőnek és rasszistának nevezte. A bírósági döntés szerint ez csupán véleménynyilvánítás volt az esztéta részéről, így Fábrynak kell megfizetnie az ügyért a 110 ezer forint perköltséget.

A per második fordulójában – ahol sem Fábry, sem György Péter nem volt jelen – mégsem játszották le a kérdéses műsorokat, ugyanis Pataki Árpád bíró szerint a bíróságnak nem kell állást foglalni az ott elhangzottakkal kapcsolatban.

A vád szerint, mivel Fábry nem politikai személyiség, és előadóművészként érte a túlzó, gyalázkodó stílusú, megalapozatlan és öncélú rágalom, így azt nem köteles eltűrni. A bírósági döntés szerint azonban igen, bár valóban markáns és valószínűsíthetően bántó szándékú volt a véleménynyilvánítás, aminek szabadságát az alkotmány biztosítja. Pataki szerint annak, aki kemény szavakkal él, annak számítania kell arra, hogy vele szemben is élhetnek ezzel az eszközzel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik