Üzleti tippek

Vezérváltás a Slovnaftnál

A pozsonyi Slovnaft újonnan kinevezett vezérigazgatójától, Világi Oszkártól azt várják, hogy erősítse a vállalat térségbeli, illetve nyugat-európai pozícióit – írja a szlovákiai Új Szó című napilap.

A 98 százalékban Mol-tulajdont képező szlovákiai olajfinomító élén a most nyugdíjba vonuló vezetőt, Vratko Kassovicot az ismert dunaszerdahelyi ügyvéd, Világi Oszkár, a cég jelenlegi elnökségének tagja március 6-án váltja fel – derül ki a pozsonyi Új Szó pénteken megjelenő számából.

A Slovnaft a személycseréről hivatalos nyilatkozatban értesítette az egyetlen szlovákiai magyar napilapot. Mint a lap írja: Világi “tagja volt annak a csapatnak, amely 2002-ben előkészítette a magyar Mol és a Slovnaft stratégiai partnerségét, ezt követően felügyelő tanácsi, majd elnökségi tagként foglalkozott a társaság ügyeivel.”

A lap úgy tudja: “Világi Oszkártól azt várják, hogy erősíti a cég piaci pozícióját térségünkben, valamint Nyugat-Európában.” Hozzáteszi, hogy “a pozsonyi olajtársaság tavaly történetének második legnagyobb nyereségét érte el, adózás utáni profitja 9,19 milliárd korona volt, azaz napi 25 millió korona a nyeresége.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik