Üzleti tippek

Friderikusz, most!

Február 20-tól sugározza Friderikusz Sándor új, hetente hat alkalommal jelentkező, egyórás közéleti-politikai elemző műsorát a Magyar ATV.

A Friderikusz, most! című műsorral – amely hétköznap este kilenctől, vasárnap háromnegyed tíztől kerül adásba – „leginkább a provinciális szemléletű hazai televíziós gyakorlaton igyekszünk túllépni” – közölte, megjegyezve, az ország vagy a nagyvilág valóban lényeges eseményeire koncentrálnak, és ha a téma feldolgozása úgy kívánja meg, akár külföldre is kiutaznak ministábjaik.

Elmondása szerint a műsor – amelyet a Tv Pictures Kft. gyártásában 74 fős stáb készít – szakítva a többnyire stúdiófelvételekre alapozó hazai televíziós hagyományokkal, gyakran „az élet színtereiről” jelentkezik majd élőben a mindennap rendelkezésre álló műholdas kapcsolást lehetővé tévő közvetítőkocsi segítségével. Az adásokban a 3-4 téma mindegyikét 2-6 perces, értelmező, az ügy kronológiáját is ismertető riportfilm vezeti fel, majd a stúdióban Friderikusz Sándor a téma érintettjeivel beszélget élőben; nemegyszer sugároz majd hasonló profilú angol és francia produkciók riportjaiból a műsor.

A műsor két vezető szerkesztője áprilistól a BBC-től igazol át, ezzel is erősítve azt a koncepciót, hogy másképp akar közelíteni ez a műsor az ország és a világ eseményeihez, esetleg másképp is válogat a nap témái között, mint a mostanáig látott televíziós háttérműsorok – közölte Friderikusz Sándor.

Tájékoztatása szerint időnként egy-egy Az én mozim című sorozatából már ismert személyes élethelyzet, sors ábrázolása is megjelenik a Friderikusz, most!-ban, míg a vasárnapi adások „amolyan hétvégi speciális kiadásként” inkább „egy-egy heti esemény mellett talán eltörpülő”, rendhagyó sztorit tárnak a nézők elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik