Üzleti tippek

GVH: 3 milliós bírság a Notebook Kft-nek

admin
admin

2006. 02. 10. 14:36

Hárommillió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki Gazdasági Versenyhivatal (GVH) törökbálinti GL Outlet Centerben működő Notebook Kft-re, mert egyik akciót hirdető óriásplakátjával megtévesztette a vásárlókat – írja közleményében a GVH.

Az óriásplakáton a cég a törökbálinti GL Outlet Centerben található HP Outlet boltjában forgalmazott notebook személyi számítógépeket kívánta népszerűsíteni. Az eljárás alá vont akció keretében árusított termékeket több minőségi csoportra (arany, ezüst, bronz, platina) osztotta. A GVH Versenytanácsa határozatában a Notebook.hu Kft. reklámozási gyakorlatával kapcsolatban rámutatott, az “arany”, az “ezüst”, illetve a “platina” kategóriákba tartozó készülékek megfelelnek az “outlet” fogalom hétköznapi értelmezésének, ezért ezen termékek esetében a reklámban elegendő tájékoztatást nyújt a fogyasztónak “az outlet rendszerű értékesítés” megjelölés.

A Notebook.hu által alkalmazott „bronz” minőségi kategória azonban olyan készülékeket is magában foglalhat, amelyek nem egyeztethetők össze az “outlet” kifejezés hétköznapi értelmével. Az outlet rendszerű értékesítés a fogyasztó számára az előző évek kollekcióinak, kis mértékben hibás áruknak, többletkészleteknek és mintatermékeknek a csökkentett áron való forgalomba hozatalát jelenti. A bronzkategóriás termékek egy része azonban az újratesztelés során hibásnak minősült, amely ugyan később kijavításra került, de a fogyasztó az akciós termékek e lényeges tulajdonságáról nem szerezhetett tudomást az óriásplakátokról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.