Üzleti tippek

Február közepén kezd az új kábeltévé

A jövő héten Magyarország egész területén beindul kedvező árakkal és gazdag műsorkínálattal a Romániában már elterjedt DigiTV műholdas szolgáltatás - mondta Teszári Zoltán nagyváradi vállalkozó.

A romániai magyar üzletember elmondta, február közepén Magyarország egész területét lefedi majd ez a szolgáltatás, amelyet a romániai bejegyzésű RDS-RCS kábeltévé- és internet-szolgáltató konzorciumhoz tartozó magyarországi Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft. kínál majd.

Az alapcsomag 32-33 műsorból áll, áfával egyött 2700 forint lesz az ára. A csomagot úgy állították össze, hogy mindenki megtalálhassa benne saját kedvenc műfaját, tematikus programok lesznek benne, beleértve a sport- és filmcsatornákat is. Ami a pornócsatornát illeti, az erre vonatkozó kérdésre Teszári azt felelte: a magyarországi törvényeknek megfelelően este tizenegy órától hajnali ötig lesz fogható majd, kódolt csatornaként.

Ami a magyar piac felszívó képességét illeti, Teszári számításai szerint Magyarországon három és félmillió háztartást tartanak nyilván, ebből 2-2,1 millió van bekábelezett állapotban. A fennmaradó háztartások egy bizonyos hányada remélhetőleg vevő lesz erre a szolgáltatásra – mondta Teszári. Az országban több mint hatvan közvetítővel kötött szerződést a szolgáltató, mindegyikük 8-12 szerelővel rendelkezik. A szerződést meg lehet kötni a közvetítőkön és a szerelőkön keresztül egyaránt, ez utóbbiakkal a lakáson is, de meg lehet tenni ezt interneten és telefonon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik