Üzleti tippek

Nevet vált a KJK-Kerszöv

CompLex Kiadó Jogi és Üzleti Tartalomszolgáltató Kft. néven folytatja munkáját a CD Jogtáráról ismert KJK–Kerszöv.

A váltást többek között a portfolió tisztítása, és az elektronikus tartalomszolgáltatás részarányának egész cégcsoportra jellemző jelentős növekedése indokolta – áll a cg közleményében.

A CompLex márkanevet kiadványaink révén ügyfeleink már jól ismerik –nyilatkozta a névváltásról Bucsi Szabó Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: a kiadó 2006 január végétől már az új néven működik, ezzel is igazodva a tulajdonos holland Wolters Kluwer csoportnál nemzetközi szinten megfigyelhető hangsúlyváltáshoz. A vállalat kiadáspolitikája ugyanis napjainkban jelentős változáson megy át, a hagyományos, nyomtatott kiadványok szerepét fokozatosan átveszik az elektronikus tartalomszolgáltatási megoldások. Az utóbbi évtizedben gyorsan változtak a szakmai ismeretek megszerzésének módszerei Magyarországon is. Ehhez igazodva – a hagyományos értelemben vett kiadóból – az informatikával támogatott megoldások szolgáltatójává vált maga a KJK–Kerszöv is – tájékoztatott az ügyvezető.

Holland háttér

A Wolters Kluwer a világ 26 országában van jelen, árbevétele meghaladja a 3,3 milliárd eurót, több mint 18 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Európában a jogi és adóügyi kiadásban van jelen, míg Amerikában elsősorban az orvosi, egészségügyi kiadásban és a pénzügyi szolgáltatásokat támogató információszolgáltatásban erős.

A Közgazdasági és Jogi Kiadót 1955-ben alapították. A nagymúltú vállalatot 1995-ben vásárolta meg a holland Wolters Kluwer csoport. A Kerszöv Computer Kft. 1993-ban jött létre, amelyet 1998-ban vásárolt meg a holland vállalat, egyúttal egyesítve a két vállalkozást KJK–Kerszöv Jogi és Üzleti Kiadó Kft néven.

Közgáz könyveket ad ki az Akadémiai

Magyarországon a mostantól CompLex Kiadó néven működő vállalat mellett az Akadémiai Kiadó, valamint a Műszaki Kiadó is a cégcsoport tagja. A CompLex Kiadó továbbra is a jogi, adózási és pénzügyi területeken jelenteti meg termékeit, viszont a közgazdaságtannal foglalkozó könyvek gondozása a jövőben az Akadémiai Kiadó feladata lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik