Üzleti tippek

Magyar vállalkozások az orosz lakásépítésben

Magyar vállalkozók is részt vehetnek az orosz lakásépítési programban.

Az orosz-magyar építésügyi, turisztikai kapcsolatok értékelése, az együttműködés erősítése szerepelt Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter kétnapos moszkvai látogatásának napirendjén – tájékoztatta a tárca nélküli miniszter hivatala az MTI-t szerdán közleményben.


Kolber István látogatásával kapcsolatban közölte, hogy az elmúlt időszakban a magyar építőipari vállalkozások jelentős eredményeket értek el az orosz piacon. Sok magyar cégnek van kialakult kapcsolata a szektorban. Az építésügyért felelős miniszter célja, hogy a mostani moszkvai látogatásával újabb lendületet adjon az ágazatnak. Ez Putyin orosz elnök február végi látogatása miatt is különösen fontos.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Oroszországban elindult az a lakásépítési program, amely az elérhető árú és komfortos lakásprogram elnevezést viseli és a jövőben 80 millió négyzetméter lakás megépítését teszi lehetővé. Ez újabb lehetőséget jelent a hazai építőipari cégek számára. Komoly versenyelőnynek tekinthető, hogy a piacon már jelen van a MEHIB és az Eximbank, amelyek konstrukciói révén a magyarok biztonságosan vállalkozhatnak.

Magyar cégek az elmúlt időszakban 25 milliárd forint értékű üzletet kötöttek az orosz építőipari piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik