Üzleti tippek

Az Epicor Software Hungary Kft. a Scala ECE Hungary Kft. jogutódjaként, újdonságokkal a Szoftverbörzén

A magyarországi Epicor a társaság jogelődje sikereit megalapozó szakembergárdával és tudásbázissal folytatja tevékenységét, amelyet immár egy világszerte meghatározó üzleti szoftvergyártó, az Epicor Software Corporation tőkeereje

Az Epicor Software Hungary Kft. a Magyarországon számos hazai kis- és középvállalat, valamint multinacionális vállalatok helyi leányvállalatai által nagy megelégedéssel használt Epicor iScala ERP-rendszer és az AutoMaster gépjármű márkakereskedelmi rendszer forgalmazója idén is részt vesz a Szoftverbörze 2006 kiállításon.
Az Epicor iScala ERP-rendszer olyan információtechnológiai üzleti alkalmazásokat kínál, amelyekkel egy vállalat fokozatosan is megvalósíthatja üzletmenete hatékonyságának növelését, kezdve az alapvető pénzügyi moduloktól a vállalati folyamatok átfogó irányítását támogató komplex rendszerig. Az Epicor iScala a belső folyamatok, például költségtervezés és erőforrások kezelésén túl megoldást nyújt a vevőkapcsolatok működtetésére (CRM modul), vezetői döntéstámogató rendszerek kialakítására és az elektronikus üzleti kommunikációra is. A rendszer további előnye, hogy képes bármely más üzletviteli alkalmazáshoz gyorsan és biztonságosan kapcsolódni, webes felhasználói felülete biztonságos távoli elérést biztosít.
Az ERP-rendszerek elterjedtsége Magyarországon messze elmarad a nyugat-európaitól, de egyre többen ismerik fel, hogy egy jól bevezetett ERP-rendszer növeli a cég üzleti értékét, s ma már komoly referenciákkal rendelkező, jól kipróbált rendszerekhez lehet hozzáférni, rövid távon megtérülő beruházással. A középvállalatok értéknövelésének ez az egyik legkockázatmentesebb tartaléka.
Az Epicor a 2006. évi Szoftverbörzén termékei új funkcionalitásának bemutatására helyezi a hangsúlyt. Az Epicor iScala új verziója – jelentősen bővült funkcionalitással – néhány hónapja került a nemzetközi és a magyar piacra.
A Microsoft .NET és webszolgáltatási technológiáit hasznosító architektúrára épülő Epicor iScala új kiadásában tovább bővültek a raktárkezelési lehetőségek, igényléskezelési funkciók, a CRM funkciók, hatékonyabban kezelhetők a beszerzési számlák, s egyszerűbbé vált a rendszer frissítése az adatkonverziós varázsló segítségével.
A vendéglátóipari felhasználók számára is számos továbbfejlesztett funkciót tartalmaz az új Epicor iScala: teljes mértékben integrálja a háttérirodát a tényleges értékesítési helyekkel (POS) és az eszközkezelő rendszerrel (Property Management System, PMS), illetve képes a számlák, a készpénz, az eladások, a csoportos elszámolás és a menük információinak szinkronizálására. Az Epicor iScala Hospitality nyolcéves múltra tekinthet vissza, a világ 20 legnagyobb hotellánca közül 14-nél alkalmazzák, és számos helyi független szálloda is ezt a vállalatirányítási rendszert választotta: ez több, mint 300 hotelt jelent a világ 60 országában.
A globális funkciók igen fontos részét képezik az Epicor iScala legújabb kiadásának. A megoldás immár a világ 34 nyelvén elérhető, de emellett készült egy általános partnernyelv-importálási funkció, amelynek segítségével a nem szabványos nyelvek is támogathatók, illetve importálhatók. Számos – az európai országok számára is hasznos – funkcióval bővült a rendszer: támogatja a helyi értékcsökkentési módszereket, kezeli az EU áfa-szabályait, valamint az európai készpénz-kedvezményeket.
Visszatérve a hazai vizekre, Szücs Orsolya elmondta: „Tapasztalataink szerint a hazai KKV-knak olyan üzleti megoldásra van szükségük, amely a számviteli-pénzügyi feladatokon túl alkalmas arra, hogy a cég növekedésével párhuzamosan egy komplex és integrált vállalatirányítási rendszerré nője ki magát. Ha a költségszempontokat nézzük, akkor egy megoldásnak nem elég versenyképes árakkal rendelkeznie, de a fenntartási költségeknek is kedvezőknek és tervezhetőknek kell lenniük. Ennek a követelménynek leginkább azok a rendszerek felelnek meg, amelyek egy széles körben és egyszerűen elérhető platformon működnek és központi támogatást élveznek, így a felhasználók valamennyi fejlesztéshez és új eredményhez kedvező feltételekkel jutnak hozzá, a szoftver újabb és újabb verzióival frissíthetik rendszerüket. Ellentétben azokkal az ügyviteli rendszerekkel, amelyeknél a fejlesztő kiadja a forráskódot, így a felhasználók által eszközölt fejlesztéseket már nem lehet automatikusan frissíteni.”
Az Epicor iScala termékekkel világszerte 20.000 felhasználó dolgozik, míg Magyarországon több mint 300 ügyfél alkalmazza, többek között az AstraZeneca Kft., az ING Group, a Wallis Ingatlan Rt., a Sanoma Budapest Rt., a Zalakerámia Rt., vagy a Merck Kft., az EGIS Rt., a GTS Datanet Kft., az Osram, az S.C. Johnson Kft., a Kékkúti Ásványvíz Rt., az OPEL Tormási, a Scania Hungária Kft. A felhasználók köre rendkívül változatos a profilt, létszámot, vagy akár az üzleti kapcsolatok rendszerét tekintve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik