Üzleti tippek

Sándor Tünde az Év turisztikai újságírója

„Az év turisztikai újságírója" díjat idén első alkalommal adta át a Magyar Turizmus Rt. a 14. Turisztikai Évadnyitó Fogadáson annak a nagyközönségi újságírónak, akire a legtöbb szavazat érkezett az Országos Idegenforgalmi Bizottság tagjaitól és szervezeteitől.

A díj létrehozásával a Magyar Turizmus Rt. (MT) egy olyan nagyközönségi újságírói kör kialakítását és működését kívánja elősegíteni, akik folyamatosan figyelemmel kísérik a magyar turizmus aktuális kérdéseit és pozitív írásaikkal hozzájárulnak a turizmusbarát közvélemény formálásához, a Magyarországról kialakult pozitív kép erősítéséhez és a hazai turisztikai kínálat bemutatásával ösztönzik a lakosságot a belföldi utazásra – áll az MT közleményében.

A szavazatok alapján a 2005. év turisztikai újságírója Sándor Tünde a Népszabadság munkatársa lett, aki az év során mindig naprakészen jelentkezett a magyar turizmus különböző területeit érintő írásaival, amelyekben számos jelentős eseményről, kampányról, fejlesztésről beszámolt. A cikkeiben ismertetett témát minden esetben alaposan elemzi, ennek érdekében az illetékes szakértőket megkérdezi, a rendelkezésre álló ismertetőket, háttéranyagokat feldolgozza. Objektív, tartalmas és igényes beszámolói nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy – az általa képviselt mértékadó napilap hasábjain – a magyar közvélemény rendszeresen tájékozódhasson a magyar turizmust érintő aktualitásokról – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik