Üzleti tippek

Módosították a rádiózásról és televíziózásról szóló törvényt

admin
admin

2006. 01. 30. 18:20

Az országgyűlés hétfőn elfogadta azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében további egy évig sugározhat műsorokat a kis teljesítményű középhullámú adókon a Magyar Rádió.

A rádiózásról és televíziózásról szóló törvénymódosítást, amely kétharmados támogatást igényelt, 269 szavazattal, egy ellenében és négy tartózkodással fogadta el a Ház. A törvény módosítására azért volt szükség, mert lejárt a Magyar Rádió egyes műsorainak terjesztéséhez biztosított régi frekvenciasávok használatának határideje – mondta el Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter. A frekvenciasáv használatára a médiatörvény 1996-os hatálybalépésétől tíz éven keresztül volt lehetőség.

A rádió a határidő ellenére a nemzetiségi műsorokat ezen a sávon sugározza, ezért van szükség átmeneti megoldásra, határidő egy éves meghosszabbításra- hangsúlyozta a miniszter. Ha Nemzeti Hírközlési Hatóság leállítatná ezen a frekvencián a sugárzást, akkor „a határon túli magyarok, illetve a hazai nemzeti kisebbségségeink anyanyelvi műsoraikat csak rosszabb színvonalon, sőt egyes területeken nem tudnák fogni, nem tudnák hallgatni”- mondta, hangsúlyozva: bízik abban, hogy ez alatt az egy éve alatt a Magyar Rádió megoldja az átállást.

Európában ezt a frekvenciát már nem, vagy nem erre a célra használják, mert ezen drága és rosszabb minőségű a sugárzás. A miniszter szerint a digitális televíziózásról és rádiózásról szóló törvény elfogadása jelenti majd hosszabb távon a megoldást, mivel azzal mérsékelhető lesz a jelenlegi frekvenciaszűkösség.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.