Üzleti tippek

2005 után erősebb Atigris

Forgalombővülés, profiltisztítás, „A Microsoft legnagyobb partnere" cím újbóli elnyerése, nagyobb társadalmi aktivitás és egy új név, ezekkel jellemezhető röviden az elmúlt év.

Forgalmunk nőtt, mintegy 3,7 milliárd forint volt. Cégünk továbbra is csak szoftver oldalon dolgozik, hardverértékesítéssel nem foglalkozunk –mondta el Papp Tibor az Atigris vezetője. Minden területen nőttünk, elsősorban a rendszerintegráció, a dokumentumkezelés, illetve az egyedi szoftverfejlesztés területén kaptunk több megrendelést.

A folyamatos profiltisztítás részeként felhagytunk egy négy éve folytatott tevékenységgel, a Navision rendszer értékesítésével. Ezt a munkát, úgy látjuk, igazán csak vállalatirányítási rendszerekre specializálódott, nem pedig informatikai cégek tudják profitábilisan folytatni. Az üzletágat az Atigristől az LLP Kft vásárolta meg.

A Microsoft technológiához kapcsolódó szolgáltatások és kereskedelem területén jelentős sikereket elért Atigris immár sokadszorra nyerte el „A Microsoft legnagyobb partnere” címet. Nagy horderejű változás volt tavaly, hogy a Számalk nevet Atigrisre változtattuk. A piac elfogadta, befogadta a rendhagyó elnevezést, sok megrendelőnk is gratulált a formabontó cégnévhez.

Társadalmi területen is bővítettük tevékenységünket. Létrehoztuk „Az év informatikai újságírója díjat”, melyet minden évben az informatika népszerűsítéséért sokat tevő újságírók nyernek el. Jelentősen támogatjuk „A szavazz a nőkre” esélyegyenlőségi alapítványt.

Szerepet vállalunk az információs társadalomhoz kapcsolódó ismeretterjesztő munkában is. Az informatikai szakma vezető képviselői mellett, számos ismert személyiséget – politikusokat, sportolókat, művészeket, tudósokat – kértünk fel arra, hogy fejtsék ki gondolataikat az informatikához és az információs társadalomhoz való viszonyukat illetően. A folyamatosan érkező válaszok az Atigris Rt. honlapján kialakított “Vendégoldal”-on bárki számára hozzáférhetőek –mondta el a vezérigazgató.

Az Atigris Informatika Rt. bemutatása.
Az Atigris Informatika Rt, a hazai informatikai piac egyik meghatározó szereplője, a Microsoft legnagyobb magyarországi partnere. Üzleti hatékonyságot növelő, komplex megoldásokkal szolgálja ügyfeleit. Segít az igények felmérésében, a rendszerek kiválasztásában, tervezésében, bevezetésében és működtetésében. Saját termékei, és megoldásai mellett több világcéggel dolgozik együtt az informatikai biztonság, a dokumentumkezelés, az elektronikus oktatás területén. Olyan jelentős ügyfeleket szolgál ki, mint az OTP Bank Rt., a MOL Rt., a Miniszterelnöki Hivatal. www.atigris.hu

Atigris Informatika Rt.
1119 Budapest, Etele út 57.
Tel.: 206-1996
Fax.: 206-2008

Ajánlott videó

Olvasói sztorik