Üzleti tippek

Más frekvenciára kapcsolják a közszolgálati rádióadásokat

A médiatörvény és az európai frekvenciaharmonizációs törekvések miatt február 1-jétől megszűnik a 66–73 MHz sávban üzemelő adóhálózat. Ez érinti a Magyar Rádió nemzetiségi, regionális műsorait és a parlamenti közvetítéseit.

Az Országos Rádió és Televízió Testület szerdán azt javasolja a Magyar Rádió Rt.-nek, hogy a nemzetiségi műsorokkal kapcsolatos kötelezettségét a Petőfi rádió 100 MHz-es, az országgyűlési közvetítésekkel kapcsolatos kötelezettségét a Kossuth rádió 100 MHz-es sávján valósítsa meg.

A testület javasolja továbbá, hogy a Magyar Rádió Rt. a regionális műsorokkal kapcsolatos kötelezettségét a jelenleg is körzeti és nemzetiségi műsorok sugárzására használt adóinak felhasználásával teljesítse.

Az ORTT a következő egy hónapban áttekinti a fővárosi rádiók műsor-szolgáltatási díját is – mondta el Vékony Éva szóvivő szerdán az MTI-nek. A testület szerdai ülésének egyik résztvevője azt közölte az MTI-vel: eredetileg a Roxy Rádió kezdeményezte műsor-szolgáltatási díjának felülvizsgálatát; ennek nyomán határozott úgy az ORTT, hogy valamennyi adó ügyében elvégezteti ezt a vizsgálatot. Az MTI információja szerint az áttekintés nem jelenti a díj módosítását, csupán annak vizsgálatát, hogy történtek-e a rádiós piacon az utóbbi időben olyan jelentősebb változások, amelyek indokolttá tennék a szerződések ezen részének újratárgyalását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik